DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.145.600,63 0,32%

İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin Eşi Taziye Kabul Etti

Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali, Aydın'ın Didim ilçesinde taziyeleri kabul etti.

Yayın Tarihi: 11.09.2024 18:27
Güncelleme Tarihi: 11.09.2024 18:46

İsrail Askerleri Tarafından Öldürülen Aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin Eşi Taziye Kabul Etti

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Eşi Taziyeleri Kabul Etti

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından katledilen aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali, Aydın'ın Didim ilçesindeki dede evinde taziyeleri kabul etti. Ali, burada ailesi ve arkadaşlarıyla bir araya geldi.

Taziyeler Altınkum Mahallesinde Kabul Edildi

ABD'de yaşayan Pakistan kökenli Hamid Mazhar Ali, annesi ile birlikte geldiği Altınkum Mahallesi'nde Eygi'nin komşuları ve yurtdışından gelen dostlarıyla bir araya geldi. Ali, bu süreçte oldukça üzgün olduğu gözlemlenirken, gazetecilere açıklama yapmadı.

Cenaze Töreni Planlanıyor

Edinilen bilgilere göre, Eygi'nin cenazesinin Türkiye'ye hava yoluyla getirilerek Didim'de defnedilmesi planlanıyor.

İsrail Askerleri Tarafından Gerçekleşen Olay

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da düzenlenen barışçıl bir protesto sırasında katılımcılara ateş açtı. Eski bir Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü olan Eygi, Filistinlilere destek amacıyla bu gösteriye katıldı ve başından vurularak ağır yaralandı. Eygi, Filistin'e ait bir hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamadı.

Aynı zamanda, Eygi'nin öldürülmesi uluslararası insan hakları camiasında yankı buldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini kınayarak, İsrail'in insanlığa karşı suçlarının hukuki sorumluluğunun peşinden koşacaklarını vurguladı.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar...

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin eşi Hamid Mazhar Ali, eşinin Aydın'ın Didim ilçesindeki dede evinde taziyeleri kabul etti.