DOLAR
34,16 -0,02%
EURO
38,1 0,16%
ALTIN
2.919,39 -0,19%
BITCOIN
2.250.595,72 -0,13%

İsrail Askerleri Batı Şeria'da Gazetecilere Saldırdı

İsrail askerleri, Batı Şeria'da bir baskın sırasında 4 gazeteciyi yaraladı.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 17:40
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 17:40

İsrail Askerleri Batı Şeria'da Gazetecilere Saldırdı

İsrail Ordusundan Gazetecilere Saldırı

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine bağlı Kefr Dan beldesinde bir eve düzenlediği baskını takip eden dört gazeteci yaralandı.

Kızılay'dan Açıklama

Filistin Kızılayı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail askerlerinin açtığı ateşte bir gazeteci gerçek mermiyle elinden yaralanırken, bir diğeri de şarapnel parçasıyla isabet aldı. Yaralanan gazeteciler, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

Ek Yaralılar

Kızılay, aynı bölgede, İsrail ateşiyle yaralanan iki gazetecinin daha hastaneye nakledildiğini duyurdu.

Gazetecilerden Açıklamalar

Yaşanan saldırıya uğrayan gazetecilerden Cerrah Halef, Anadolu Ajansı muhabirine, Kefr Dan beldesinde abluka altındaki bir eve yapılan baskını takip ettikleri sırada, İsrail askerlerinin kendilerine doğrudan ateş açtığını aktardı.

Halef, araçlarında İngilizce "press" (basın) tabelasının bulunduğunu belirterek, "Kefr Dan kabristanı yakınında, gazetecilerin ve ambulansların bulunduğu yönde üç araçla ilerliyorduk. Araçlarımızda basın tabelası vardı. Her şeyimizle gazeteci olduğumuz belli, fakat birden askerler bize ateş açtı. Sayısız kez üzerimize ateş açtılar; gazeteci Muhammed Mansur elinden yaralandı. Silahlı alanı terk etmek zorunda kaldık," diye konuştu.

Daha Önceki Olaylar

İsrail askerleri, Cenin kentinde önceki gün de benzer bir olay sırasında gazetecilere ateş açmış ve buldozerle tahribat yaparak üzerine sürmüştü.