DOLAR
34,28 0,05%
EURO
37,49 0,05%
ALTIN
2.931,69 -0,12%
BITCOIN
2.188.585,09 -1,84%

İsrail Askeri, Demir Kubbe'den Ateşlenen Füze Sonucu Hayatını Kaybetti

İsrail, Demir Kubbe'den ateşlenen füzenin devriye botuna isabet etmesi sonucu bir askerin öldüğünü ve iki askerin yaralandığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 25.08.2024 19:03
Güncelleme Tarihi: 25.08.2024 19:03

İsrail Askeri, Demir Kubbe'den Ateşlenen Füze Sonucu Hayatını Kaybetti

Demir Kubbe'den Ateşlenen Füze Sonucu İsrail Askeri Öldü

İsrail ordusu, sabah saatlerinde meydana gelen olayda, Demir Kubbe hava savunma sisteminden ateşlenen bir önleyici füzenin, denizdeki bir devriye botuna isabet etmesi sonucu bir askerin hayatını kaybettiğini, iki askerin ise yaralandığını açıkladı.

Olayın Seyri ve Soruşturma

Ordunun açıklamasına göre, donanma devriye botunda görevli bir asker öldü, bir Asker hafif yaralanırken diğerinin durumu ise orta derecede ciddiyetini koruyor. Ordunun, olayın nasıl gerçekleştiğine dair net bir bilgi vermediği belirtildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, olayın faaliyeti, Hizbullah'a ait bir insansız hava aracını (İHA) hedef alan füzenin patlaması nedeniyle, şarapnel parçaları devriye botuna isabet etmesiyle gerçekleşti. Açık denizde, Hizbullah'a ait iki İHA'nın uçtuğu bildirildi.

Füzelerin Yaratmış Olduğu Kargaşa

İsrail ordusu, sosyal medyada Nahariya kenti açıklarında gökyüzünden denize inen bir füzenin patlayış görüntülerinin paylaşıldığını belirtti. Ordunun ikinci bir değerlendirmesi, füzenin Hizbullah'a ait bir İHA'yı takip ederken 'hata sonucu' bulunduğu devriye botuna isabet etmiş olabileceğidir.

Ordu, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik planlı bir saldırı düzenleme niyetinde olduğunu öne sürerek, Lübnan'a karşı 'önleyici bir saldırı' başlattığını duyurdu.

Bu gelişmelerin ardından, Hizbullah, 30 Temmuz'da gerçekleştirdiği bir suikaste misilleme olarak çeşitli roket ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları başlattığını ifade etti. Olaylar sonucunda, İsrail ordusunun, Lübnan'a gerçekleştirdiği saldırılarda yaklaşık 100 savaş uçağının yer aldığını ve hedef alınan füze rampalarının sayısının 40 olduğunu ileri sürdü.