DOLAR
34,19 -0,09%
EURO
37,92 0,51%
ALTIN
2.913,7 -0,64%
BITCOIN
2.169.235,3 0,57%

İspanya'dan BM'ye Müdahale Çağrısı

İspanya Dışişleri Bakanı, İsrail'in Lübnan'daki saldırıları üzerine BM Güvenlik Konseyi'ne acil müdahale çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 14:15
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 14:15

İspanya'dan BM'ye Müdahale Çağrısı

İspanya'dan Birleşmiş Milletler'e Acil Müdahale Çağrısı

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, İsrail ordusunun Lübnan topraklarında bazı bölgelere karşı karadan gerçekleştirdiği işgal saldırılarıyla ilgili olarak, müdahale etmesi gereken ilk kurumun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) olduğunu ifade etti.

Bakanlar Kurulu Toplantısı Sonrası Açıklamalar

Albares, yaşanan gelişmeleri değerlendirmek ve Lübnan'daki İspanyol vatandaşlarının tahliyesine yönelik alınan kararları açıklamak üzere düzenlenen basın toplantısında konuştu. "Bölgesel boyutlarda bir savaş tehdidi ile karşı karşıyayız. Bu nedenle, sorumlu ve ölçülü davranmalıyız. İlk müdahalenin BM Güvenlik Konseyi tarafından yapılmasını talep ediyoruz," dedi.

BM Güvenlik Konseyi'nin Rolü

Mavi Hat bölgesinde BM bünyesinde görev yapan UNIFIL barış gücünde İspanyol askerleri bulunduğunu hatırlatan Dışişleri Bakanı, "Buralardalar çünkü BM Güvenlik Konseyi bir karar almış. BM'nin temel işlevi dünyada barış ve güvenliği sağlamak," diye ekledi.

İspanyol Vatandaşlarına Uyarı

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarına yönelik büyük bir endişe duyduklarını vurgulayan Albares, Lübnan'daki tüm İspanyol vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri yönünde çağrıda bulundu. Tahliye planlarının hazır olduğunu belirten Albares, bu kişilerin Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs üzerinden deniz yoluyla veya aktif ticari uçuşlarla ayrılmalarını istediklerini dile getirdi.

İspanya Hükümetinin Duruşu

Son iki günde İspanya hükümetince yapılan açıklamalar, İsrail'e saldırıları durdurması ve uluslararası toplumun devreye girmesi yönünde çağrılarda bulunuyor.