DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.125.688,57 0,56%

İslam Memiş'ten altın almak isteyenlere bomba uyarı! O güne aman dikkat

Para piyasaları analisti İslam Memiş, altın yatırımcılarını dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. "ABD'nin tarım dışı istihdam verilerinin açıklanacağı Cuma günü, altın fiyatlarının önemli bir dönemece gireceğini" belirtiyor. Memiş'e göre, veri sonrasında altın fiyatlarının ya 2300 dolar seviyesine yükseleceği ya da 2360 dolar bandında dalgalanacağına karar verilecek. Özetle, altın piyasasının gelecek yönü bu hafta sonu belirlenecek.

Yayın Tarihi: 05.07.2024 08:12
Güncelleme Tarihi: 05.07.2024 08:12

İslam Memiş'ten altın almak isteyenlere bomba uyarı! O güne aman dikkat

Finansal piyasalar uzmanı İslam Memiş, kendi Youtube kanalı üzerinden altın ve dolar merkezli piyasa analizlerini paylaştı. Memiş, özellikle altın yatırımcılarının dikkatini bu hafta Cuma gününe çevirmelerini önerdi.

Borsa İstanbul ve Dolar Kuru Analizi: İslam Memiş'ten Yatırımcılara Önemli İpuçları

Finans piyasalarında bu hafta Borsa İstanbul'un 10 bin 390 puanlık seviyesinde dengelenmesi ve 10 bin 400 puanlık dirence takılması yatırımcıların dikkatini çekti. Kazançların vergilendirilmesine dair haberlerin baskısı altında tepki alımlarının güç kazanamadığı gözlemlendi. Öte yandan, dolar kuru 32.58 TL seviyesinde stabil bir seyir izlerken, dolar endeksi de 105.45 değerinde seyrediyor. Uzmanlar, Eylül ayı itibarıyla doların değer kazanacağı beklentilerine dikkat çekerken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların bir yatırım aracı olarak görülmemesi gerektiğini vurguluyor. TL karşısında beklenen 40-45 lira bant aralığına ilişkin öngörülerini sürdüren Memiş, yatırımcıları gram altın ve gümüş gibi diğer değerli metalleri de göz önünde bulundurmaya çağırıyor.

altın piyasası

ABD İstihdam Verileri ve Türkiye Ekonomisindeki Son Gelişmeler

Bu hafta finans piyasalarının gözü, ABD'den gelecek olan tarım dışı istihdam verilerine çevrildi. Verilerin açıklanmasının ardından altın fiyatlarının iki olası senaryo arasında bir yön belirlemesi bekleniyor: ya 2300 dolar ya da 2360 dolar bandı. Cuma günü, bu kritik kararın verilmesi piyasalar için belirleyici olacak.

Yerel piyasalarda ise gram altın fiyatları 2460-2470 lira aralığında seyrediyor ve ufak bir yükseliş eğilimi gözlemleniyor. Fiziki altın alımında makas aralığının genişletilmesi, yatırımcıların dikkatini çekiyor.

Türk Lirası'na geçiş yapan yatırımcılar arasında yapılan bir anket, yüzde 80'inin araç satın aldığını, geri kalanların ise tarla ve ev yatırımı yaptığını ortaya koyuyor. Son bir ayda TL'ye dönenlerin araç alımına yönelmesiyle, araç satışlarında bir hareketlenme gözleniyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanacak olan enflasyon verileri, yıl sonu ekonomik tahminler için kritik bir öneme sahip. Ekonomi yönetimi, yıl sonu enflasyonunun yüzde 50'nin altında kalacağını öngörüyor. Bu tahmin, memur ve emekli maaş zamları gibi önemli ekonomik kararlar için temel teşkil edecek. Piyasa uzmanları, TÜİK verilerinin yanı sıra hanehalkının yaşadığı enflasyon gerçekliğine de odaklanılması gerektiğini belirtiyorlar. Geçici bir enflasyon beklentisi olmadığını ifade eden uzmanlar, gelecek yıl için de benzer bir enflasyon seyrinin devam edeceğini öngörüyorlar.