İslahiye Biberi Salça Yolculuğuna Çıktı
Gastronomi kenti Gaziantep'te, tescilli İslahiye biberinin salçaya dönüşüm süreci hızla devam ediyor. İslahiye'de bu yıl toplam 26 bin 500 dekar alanda ekimi yapılan kırmızı biberden, 53 bin tonluk rekolte bekleniyor.
Biberin Tarladan Sofraya Yolculuğu
Hasat sürecine giren İslahiye biberleri, zorlu bir yolculuğa başlamış durumda. İşçiler tarafından özenle toplanan biberler, evlerde ve fabrikalarda salça yapımında kullanılıyor.
Üreticinin Görüşleri
Yelliburun Mahallesi'nde biber üreticisi ve işletme sahibi olan Mehmet Günebakan, yaptığı açıklamada, "Tescilli İslahiye biberinin dalından sofralara ulaşma süreci oldukça zahmetli. Biberlerimizi topladıktan sonra yıkayıp çekirdeklerini çıkarıyoruz. Ardından makinelerde çekiyoruz ve güneşte kurutuyoruz. Bu süreç sonunda biberlerimiz satışa sunuluyor," şeklinde konuştu.
Pazar Alanı Genişliyor
Günebakan, ürettikleri acı ve tatlı biber salçalarının Türkiye ve yurtdışında geniş bir pazar bulduğunu dile getirerek, "Bu ürünleri, başta Hollanda olmak üzere Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri ve iç pazara satıyoruz," ifadelerini kullandı.
Gastronomi kenti Gaziantep'te tescilli İslahiye biberinin salça yolculuğu başladı. İşçiler tarafından toplanan biberler, evlerde ve fabrikalarda salça yapılıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep'te tescilli İslahiye biberinin salça yolculuğu başladı. İşçiler tarafından toplanan biberler, evlerde ve fabrikalarda salça yapılıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep'te tescilli İslahiye biberinin salça yolculuğu başladı. İşçiler tarafından toplanan biberler, evlerde ve fabrikalarda salça yapılıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep'te tescilli İslahiye biberinin salça yolculuğu başladı. İşçiler tarafından toplanan biberler, evlerde ve fabrikalarda salça yapılıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep'te tescilli İslahiye biberinin salça yolculuğu başladı. İşçiler tarafından toplanan biberler, evlerde ve fabrikalarda salça yapılıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep'te tescilli İslahiye biberinin salça yolculuğu başladı. İşçiler tarafından toplanan biberler, evlerde ve fabrikalarda salça yapılıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep'te tescilli İslahiye biberinin salça yolculuğu başladı. İşçiler tarafından toplanan biberler, evlerde ve fabrikalarda salça yapılıyor.
Gastronomi kenti Gaziantep'te tescilli İslahiye biberinin salça yolculuğu başladı. İşçiler tarafından toplanan biberler, evlerde ve fabrikalarda salça yapılıyor.