DOLAR
34,12 -0,07%
EURO
38,11 0,22%
ALTIN
2.915,52 0,05%
BITCOIN
2.180.536,2 0,45%

İŞKUR'un Yeni Aday Havuz Sistemi ile İşverenler Kolayca Aday Bulabilecek

İŞKUR, işverenlerin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip adaylara ulaşmalarını sağlayan yeni sistemini tanıttı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 13:35
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 13:35

İŞKUR'un Yeni Aday Havuz Sistemi ile İşverenler Kolayca Aday Bulabilecek

İŞKUR, Aday Havuz Sistemi'ni Uygulamaya Aldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işverenlerin ilan açmadan ihtiyaç duydukları niteliklere sahip işçi adaylarına ulaşmalarını sağlayan Aday Havuz Sistemini hayata geçirdi. Bu yeni sistem ile işverenler, ihtiyaç duyulan nitelikteki kişileri ilan açmaksızın görüntüleyebilecek.

Sistemin Avantajları

İŞKUR'dan yapılan açıklamaya göre, yeni uygulama sayesinde işverenler zaman ve emek tasarrufu sağlarken, iş arayanlar daha nitelikli bir eşleşme imkanı bulacak. Sisteme katılan işverenler, arama sayfasındaki filtreleme seçenekleri ile meslek, öğrenim durumu, sertifikalar, dil bilgisi ve yaş gibi kriterlere göre aday arayabilecekler.

Kişisel Verilerin Korunması

Adayların kişisel bilgilerinin, Kişisel Verileri Koruma Kanunu çerçevesinde korunacağı belirtiliyor. İşverenler, aylık 1000 adaya kadar arama yapabiliyor ve beğendikleri adayları meslek bazında oluşturulan havuzlara atabiliyor. Ayrıca, adaylarla İŞKUR aracılığıyla iletişim kurabilecekleri mesajlar gönderilebilecek.

İletişimde Şeffaflık

Uygun adaylara seçildiklerine dair bilgilendirme mesajları gönderecek olan işverenler, adayların iletişim bilgileriyle birlikte onların onayını alarak iletişim kurabilecekler. Bu aşamada işverenler ve iş arayanların danışmanlarına da bilgilendirme e-postası gönderilecek.

Herkes İçin Erişilebilirlik

Aday Havuz Sistemi, İŞKUR'a kayıtlı olsun ya da olmasın, özel istihdam bürosu statüsünde bulunmayan tüm işverenlerin arama yapabilmesine imkan tanıyor. Ancak sistemin detaylı bilgileri görüntüleme ve havuz oluşturma özelliklerinden yalnızca İŞKUR'a kayıtlı işverenler yararlanabiliyor.