DOLAR
34,32 0,03%
EURO
36,29 -0,01%
ALTIN
2.842,05 0,04%
BITCOIN
3.074.964,76 0,52%

İşitme Kaybı Olan Bebeklerde Erken Tanı ve Tedavi Hayati Önem Taşıyor

İşitme kayıplı bebeklerde erken tanı ve tedavi, ileride yaşanabilecek rahatsızlıkların önüne geçiyor.

Yayın Tarihi: 14.11.2024 14:02
Güncelleme Tarihi: 14.11.2024 14:09

İşitme Kaybı Olan Bebeklerde Erken Tanı ve Tedavi Hayati Önem Taşıyor

Erken Tanı ve Tedavi İle Sağlıklı Gelecek

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Ocak, işitme kaybı yaşayan bebeklerde erken tanı ve tedavi ile ileride karşılaşabilecekleri rahatsızlıkların önlenebileceğini belirtti.

İşitme Kaybı Yaygın Bir Sorun

Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen "İç Kulak Hastalıklarında Preklinik, Klinik ve İnovatif Yaklaşımlar Multidisipliner Sempozyumu"nda konuşan Ocak, dünya genelinde yaklaşık 600 milyon insanın işitme kaybı yaşadığını ifade etti. Ocak, işitme kaybının en yaygın duyusal hastalıklardan biri olduğunu vurguladı.

Bebeklik Döneminde Erken Müdahale Önemli

Özellikle bebeklik döneminde işitme kaybının erken teşhis edilmesinin hayati olduğunu belirten Ocak, Türkiye'de her 1000 doğumda 2-3 çocuğun işitme kaybı ile dünyaya geldiğini söyledi. Doğumsal rahatsızlıklar arasında işitme kaybının en sık görülen geşilden biri olduğunu aktaran Ocak, bu sebeple her yeni doğan çocuğa işitme testi yapılmasının zorunlu olduğuna dikkat çekti.

Doğru Tedavi ile Başarı

İşitme kaybı yaşayan bebeklerin hızlı bir şekilde tedavi edilmesinin gerektiğinin altını çizen Ocak, "İşitme kaybı, doğru şekilde tedavi edilmediğinde bu çocukların sağır ve dilsiz olarak yaşamalarına yol açabilir. Ne kadar erken tanı konulursa o kadar başarılı bir tedavi süreci yürütülebilir," dedi.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.