DOLAR
34,13 -0,12%
EURO
38,02 0,22%
ALTIN
2.885,08 -0,37%
BITCOIN
2.165.826 -0,47%

İş Dünyası İstişare Toplantısı'nda Ücret Düzenlemeleri Vurgulandı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, iş gücü ve istihdam konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 15:43
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 15:43

İş Dünyası İstişare Toplantısı'nda Ücret Düzenlemeleri Vurgulandı

İş Dünyası İstişare Toplantısı'nda Açıkladıklar

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "İş Dünyası İstişare Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Hisarcıklıoğlu, çalışanların net ücretlerinin artırılabilmesi için gelir vergisi basamakları ve prime esas ücret tavanının yeniden düzenlenmesi gerekliliğini vurguladı.

Gençler ve Kadınlar İçin Protokoller İmzalandı

Toplantıya katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile yapılan görüşmelerde, gençler ve kadınlar için mesleki becerilerin artırılması amacıyla 2 protokol imzalandığı açıklandı. Hisarcıklıoğlu, mesleki yeterlilik belgelendirme hizmetlerinin 81 ilde sürdüğünü belirtti.

İş Gücü Talepleri Bir Araya Getirilecek

Hisarcıklıoğlu, mesleklerin belgeli hale gelmesi için MYK belge teşvikinin tekrar yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etti. "Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP) protokolü ile iş gücü talepleri oda ve borsalarda toplanacak," dedi. Eğitim programlarıyla devamında işbaşı eğitimi yapılacağı da belirtildi.

Kadın Girişimciler Destekleniyor

2007 yılında kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun etkin çalışmalarıyla 21 binden fazla kadının istihdam piyasasına kazandırıldığını ifade eden Hisarcıklıoğlu, de faktörde önemli projelere imza atıldığını belirtti.

Esnek İstihdam Mevzuatı İhtiyacı

Türkiye'deki istihdam piyasasının katı olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, esnek mevzuat için ILO ve AB standartlarına uyum gerektiğini dile getirdi.

Emek Yoğun Sektörler İçin Teşvikler Önerildi

Son dönemde emek yoğun sektörlerin karşılaştığı zorlukları dile getiren Hisarcıklıoğlu, bu sektörlerde ilave teşviklerin sağlanması gerektiğini söyledi. Kısa çalışma ödeneğinin, pandemi döneminde olduğu gibi, hızlı bir şekilde devreye alınmasını beklediklerini belirtti.

İŞKUR ile Protokoller İmzalandı

Toplantıda, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile TOBB arasında "Nitelikli İş Gücü Yetiştirme Programı (NİYEP)" ve "Kadın İstihdamı İş Birliği" protokolleri imzalandı.