DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.286,91 0,5%

İrlanda Genelkurmay Başkanı'ndan İsrail'in UNIFIL Saldırısına Sert Tepki

İrlanda Genelkurmay Başkanı Sean Clancy, İsrail'in UNIFIL'e yönelik saldırısını doğrudan hedef almak olarak değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 02:40
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 02:40

İrlanda Genelkurmay Başkanı'ndan İsrail'in UNIFIL Saldırısına Sert Tepki

İrlanda Genelkurmay Başkanı'ndan Açıklama

İrlanda Genelkurmay Başkanı Sean Clancy, İsrail'in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü'ne (UNIFIL) karşı gerçekleştirdiği saldırının kazayla gerçekleşmediğini açıkladı.

"Doğrudan Bir Eylem"

Clancy, RTE kanalına verdiği demeçte, İsrail'in UNIFIL pozisyonlarına yönelik saldırısının "bu şartlar altında buna inanmıyorum" diyerek kesinlikle yanlış bir değerlendirme olduğunu vurguladı.

Küçük Hedefin Vurulması

Tank ateşinin isabet ettiği UNIFIL gözlem kulesinin oldukça küçük bir hedef olduğuna dikkat çeken Clancy, "Küçük bir hedefe tankla vurmak için kasten hedef almak gerekir. Bu, kazayla yaşanan bir eylem değil doğrudan bir eylemdir." dedi.

Hesap Sormanın Önemi

Clancy, bu saldırının bir hesap verme sorumluluğu olduğunu belirtirken, BM Barış Gücüne yönelik saldırıların asla hoş görülemeyeceğini ifade etti. Ayrıca, UNIFIL ve İrlandalı askerlerin Lübnan'daki durumlarının, olayları kayıt altına almak ve sorumluları tespit etmek adına kritik olduğunu belirtti.

İrlandalı Askerlerin Durumu

Clancy, UNIFIL çatısı altında görev yapan İrlandalı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu da sözlerine ekledi. Ayrıca, Gazze'de benzer bir sorumluluğun eksik olduğunu kaydetti.