DOLAR
34,13 -0,13%
EURO
38,22 -0,17%
ALTIN
2.926,38 -0,33%
BITCOIN
2.193.254,55 -0,09%

İranlı Grupların ABD Seçimlerine Yönelik Siber Faaliyetleri Artış Gösterdi

Microsoft, İranlı grupların ABD seçimlerini etkilemek için siber saldırılarını hızlandırdığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 09.08.2024 11:02
Güncelleme Tarihi: 09.08.2024 11:02

İranlı Grupların ABD Seçimlerine Yönelik Siber Faaliyetleri Artış Gösterdi

İranlı Grupların Siber Faaliyetleri Hız Kazanıyor

Microsoft, bazı İran destekli grupların, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki seçimleri etkilemek adına siber etkinliklerini artırdığını duyurdu. Bu kapsamda, Microsoft Tehdit Analiz Merkezi, ABD'de 5 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerine yönelik potansiyel siber saldırılar hakkında detaylı bir rapor yayınladı.

Siber Destekli Etki Operasyonları

Raporda, İran'ın ABD seçimlerine yönelik siber destekli etki operasyonları düzenlediği ifade edildi. Bu bağlamda, bazı İranlı grupların, belirli hükümet yetkililerine ait e-posta hesaplarına siber saldırılar düzenlediği vurgulandı.

Önemli Hedefler ve Bilgi Toplama Çabaları

Rapor, İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlantılı bir grubun, haziran ayında çok hassas bilgiler edinmek amacıyla bir başkanlık kampanyasının yüksek düzeydeki bir yetkilisini hedef aldığını ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra, başka bir grubun eski bir başkan adayının sosyal medya hesabına erişim sağlamaya çalıştığı ancak başarılı olamadığı belirtildi. Microsoft, hedef alınan kişiyi bu durumdan haberdar etti.

Yalan Haber ve Kutuplaşma Stratejileri

Rapor ayrıca, İranlı bir grubun ABD merkezli haber siteleri gibi görünen internet sayfaları oluşturarak her iki siyasi gruba yönelik kutuplaşma yaratmaya çalıştığını da belirtiyor.