DOLAR
34,14 -0,03%
EURO
38,17 0,13%
ALTIN
2.933,26 -0,02%
BITCOIN
2.219.071,94 -0,41%

İran ve Lübnan Liderlerinden İsrail'in Saldırganlığına Tepki

İran ve Lübnan liderleri, New York'ta İsrail'in bölgede insan haklarını ihlal etme eylemlerini ele aldı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 23:40
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 23:40

İran ve Lübnan Liderlerinden İsrail'in Saldırganlığına Tepki

İran Cumhurbaşkanı ve Lübnan Başbakanı New York'ta Bir Araya Geldi

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı sırasında New York'ta bir araya gelerek İsrail'in bölgedeki saldırgan tutumunu değerlendirdi.

İsrail'in Suçları ve Uluslararası Tepkiler

Görüşmelerde, Pezeşkiyan, İsrail'in ABD desteğiyle gerçekleştirdiği insanlık dışı eylemlerin insan haklarını ve uluslararası hukuku tehdit ettiğini vurguladı. "Elbette, ABD'nin desteği olmasaydı bu rejim, bu güce ve suçları gerçekleştirme cesaretine sahip olamazdı," dedi.

İslam Ülkelerine Çağrı

Pezeşkiyan, Tel Aviv'in saldırganlığının durdurulması ve bölgedeki sivillere destek verilmesi gerektiğine dikkat çekti. İslam ülkelerinin, bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Bu rejimle ekonomik ilişkilerini kesen İslam ülkeleri, bebek katilinin eylemlerini sınırlama konusunda etkili olacaktır," ifadelerini kullandı.

Lübnan'ın Durumu ve Sorumluluklar

Lübnan Başbakanı Mikati ise, İsrail'in saldırılarının uluslararası standartlara aykırı olduğunu dile getirerek, "Sivil araçları kullanarak masum insanları hedef almak yalnızca Siyonist rejime özgü bir suçtur," şeklinde konuştu.

Bölgesel Barış İçin İş Birliği Çağrısı

Mikati, savaşın bölgedeki yayılmasını önlemek için diğer İslam ülkelerinin daha aktif bir rol oynaması gerektiğini vurguladı. Her iki lider de, bölgedeki insani yardımlar konusunda Lübnan'a destek olma taahhüdünü yineledi.