DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.154.972,55 -0,11%

İran, Suriye'deki Türbe Ziyaretlerini Güvenlik Sebebiyle Duraklattı

İran, Suriye'deki türbelere seyahatleri güvenlik nedeniyle durdurdu. Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Hüseyni açıklamada bulundu.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 23:57
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 23:57

İran, Suriye'deki Türbe Ziyaretlerini Güvenlik Sebebiyle Duraklattı

İran'dan Suriye'ye Türbe Ziyaretleri Durduruldu

İran İslam Cumhuriyeti, Suriye'deki türbeleri ziyaret etmek üzere yapılan seferlerin güvenlik sebepleri dolayısıyla askıya alındığını resmen duyurdu.

Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı’nın Açıklamaları

İran devlet televizyonuna konuşan Hac ve Ziyaret Kurumu Başkanı Abbas Hüseyni, "Güvenlik sorunları sebebiyle Suriye'ye ziyaretçi gönderilmesi durdurulmuştur ve bu konu şu anda gündemde değildir." şeklinde bir açıklama yaptı.

Güvenlik Durumu Hakkında Bilgiler

Hüseyni, ziyarete uygun bir güvenlik ortamının henüz oluşmadığını belirterek, "Şu anda tam bir güvenliğin hissedilebileceği, ziyaretçilerin rahatça gidip gelebileceği bir durumu henüz oluşturmuş değiliz." ifadelerini kullandı.

Dini Mekanların Önemi

Suriye'nin başkenti Şamın güney banliyölerinde yer alan ve Şii Müslümanlar için önemli bir kutsal mekan olarak kabul edilen Seyyide Zeyneb Türbesi, Hazreti Ali'nin kızı Hazreti Zeyneb'in kabrinin bulunduğu yer olarak inanmaktadır. Bu türbeler, İranlı ziyaretçiler tarafından çoğunlukla toplu olarak ziyaret edilmektedir.