DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.150.665,7 0,09%

İran, Lübnan Büyükelçisi Emani'nin Yaralanma İddialarını Yalanladı

İran, Lübnan Büyükelçisi Emani'nin gözlerini kaybettiği iddialarını reddetti ve sağlık durumunun iyiye gittiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 18.09.2024 10:35
Güncelleme Tarihi: 18.09.2024 10:35

İran, Lübnan Büyükelçisi Emani'nin Yaralanma İddialarını Yalanladı

İran'dan Açıklama

İran, çağrı cihazının patlaması sonucu yaralanan Lübnan Büyükelçisi Mücteba Emani hakkında çıkan göz kaybı iddialarını yalanladı.

Büyükelçiliğin Açıklaması

İran'ın Beyrut Büyükelçiliği, sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, Emani'nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti ve medyada dolaşan göz kaybı ile ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Diplomatın Eşi De Açıklama Yaptı

Emani'nin eşi Nergis Kadiriyan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, eşinin çağrı cihazı patlaması nedeniyle hafif şekilde yaralandığını belirtmişti.

Olayın Arka Planı

Lübnan'da Hizbullah unsurlarına ait çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana geldi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu patlamalar sonucunda biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve yaklaşık 2800 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail'in Sorumluluğu

Lübnanlı yetkililer, bu olaydan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail'den henüz bir açıklama gelmedi. Çatışmaların sürdüğü İsrail-Lübnan sınırında, gerginlik son günlerde iyice artmış durumda.