DOLAR
34,26 -0,07%
EURO
37,64 -0,03%
ALTIN
2.908,86 0,37%
BITCOIN
2.187.503,77 -2%

İran Kudüs Gücü Komutanı Kaani'nin Sağlığı Hakkında Açıklama

İran Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin sağlık durumu hakkında yapılan iddialara cevap verildi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 13:32
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 13:32

İran Kudüs Gücü Komutanı Kaani'nin Sağlığı Hakkında Açıklama

İranlı General Kaani'nin Sağlık Durumu Hakkında Açıklama

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı İrec Mescidi, Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani hakkında çıkan yaralanma iddialarına yanıt verdi. Mescidi, Beyrut'ta yaşanan bir saldırıda Kaani'nin yaralandığı yönündeki spekülasyonları yalanlayarak, Kaani'nin sağlığının yerinde olduğunu ve görevine devam ettiğini belirtti.

Beyrut'taki Saldırı İddiaları

Mescidi, Tahran'da düzenlenen bir konferansta, "Birçoğunuz General Kaani'ye ne olduğunu soruyorsunuz. Kendisi sağlıklı ve aktif görevine devam ediyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Kaani ile ilgili açıklama talep eden bazı İranlı medya kuruluşları ve siyasiler olduğunu vurguladı. Mescidi, "Bazıları açıklama yapın diyor ancak ne açıklaması? Böyle bir şeye ihtiyaç yok" diyerek durumu netleştirdi.

Kaani Hakkındaki Spekülasyonlar

İsrail'in Kanal 12 televizyonu, 4 Ekim tarihinde, Beyrut'a yönelik saldırılar sırasında Kaani'nin hedef alınmış olabileceği iddiasını gündeme getirmişti. Aynı zamanda, İran'daki Tabnak internet sitesi, Kaani'nin durumunun bilinmemesi üzerine yetkililere bu konuyla ilgili netlik sağlanması çağrısında bulunmuştu.

Resmi Açıklamalar

İranlı yetkililerden gelen ilk açıklamalardan biri Meclis Ulusal Güvenlik Komisyonu Üyesi Abbas Golru'dan gelmişti. Golru, Kaani'nin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtmiş ve Devrim Muhafızları Ordusu'nun bu konuda bir açıklama yapacağına inandığını ifade etmişti.

Kaani'nin Dikkat Çeken Yokluğu

Öte yandan, General Kaani'nin, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in düzenlediği bir tören sırasında bulunmaması dikkat çekmişti. Bu tören sırasında Hamaney, Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade'ye "Feth Madalyası" taktı. Kaani, daha sonra Tahran'daki Hizbullah ofisini ziyarete gitmişti.