DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.250.508,77 -0,36%

İran, İsrail'in Hudeyde'ye Hava Saldırısını Kınadı

İran, İsrail'in Yemen'deki Hudeyde Limanı'na yönelik saldırısını şiddetle kınadı ve ülkenin insanlık karşıtı eylemlerine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 29.09.2024 21:15
Güncelleme Tarihi: 29.09.2024 21:15

İran, İsrail'in Hudeyde'ye Hava Saldırısını Kınadı

İran'dan Sert Tepki

İran, İsrail'in Yemen'in Hudeyde kentine gerçekleştirdiği hava saldırısını sert bir dille kınadı. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yaptığı yazılı açıklamada, bu saldırının "Siyonist rejimin insanlık karşıtı yapısının bir göstergesi" olduğunu belirtti.

İsrail'in Suçları ve ABD'nin Rolü

Kendisi, İsrail'in Amerika Birleşik Devletleri(ABD) desteğiyle suç işlemeye devam ettiğini vurguladı. "Washington, Tel Aviv'i yöneten suç şebekesinin işlediği suçların ortağıdır" ifadesini kullanan Kenani, bölgede yaşananların sorumluluğunun destekleyen ülkelerde olduğunu dile getirdi.

BM'nin Rolü ve Bölgesel İstikrarsızlık

Birleşmiş Milletler'in (BM) de İsrail'in sivil altyapılara yönelik saldırılarına karşı çıkma sorumluluğu bulunduğuna dikkat çeken Kenani, "İsrail'in bölgedeki savaş çığırtkanlığının uluslararası barış ve güvenlik açısından sonuçlarından, başta ABD olmak üzere, Tel Aviv destekçileri doğrudan sorumludur" dedi.

Son Gelişmeler

Öte yandan, İsrail güçleri, akşam saatlerinde Yemen'in batısındaki Hudeyde kentini hedef alarak, çok sayıda savaş uçağı ile Hudeyde Limanı ve elektrik santrallerine saldırı gerçekleştirdiğini duyurdu.