DOLAR
34,16 0,09%
EURO
37,85 0,15%
ALTIN
2.922,69 0,14%
BITCOIN
2.104.746,41 -1,27%

İran, İsrail'e Füze Saldırısından Önce ABD'yi Bilgilendirmedi

İran, İsrail'e yönelik füze saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi vermediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:24
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:24

İran, İsrail'e Füze Saldırısından Önce ABD'yi Bilgilendirmedi

İran'dan Çarpıcı Açıklama

İran, İsrail’e düzenlediği füze saldırısı öncesinde Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) bilgi verilmediğini duyurdu. Bu açıklama, İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Temsilciliği aracılığıyla yapıldı.

Saldırı Öncesi ve Sonrası Bilgi Verilmedi

Yapılan yazılı açıklamada, "İsrail’e gerçekleştirilen saldırı öncesinde ABD’ye herhangi bir bilgi verilmemiştir. Ancak yapılan saldırının ardından ciddi bir uyarı yapılmıştır," denildi.

Öte yandan, bazı medya organlarında Iran'ın, İsrail saldırısı öncesinde hem ABD hem de Rusya’ya bilgi ulaştırdığı yönündeki iddialar yer almıştı.

İran Devrim Muhafızları'ndan Açıklama

İran Devrim Muhafızları Ordusu, özellikle İran’ın ulusal güvenliğini tehdit eden İsrail’e yönelik düzenlenen saldırıda çok sayıda füze kullanıldığını bildirdi.

Yanıt ve Uyarılar

Saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuruşan’a yönelik İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılara karşılık olarak yapıldığı ifade edildi. Ayrıca, İsrail’in böyle bir saldırıya askeri bir yanıt vermesi durumunda "yıkıcı karşılık" alacağı konusunda uyarılarda bulunuldu.