DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,95 -0,08%
ALTIN
2.920,39 0,21%
BITCOIN
2.110.525,9 -1,37%

İran'ın İsrail'e Füze Saldırısı Planı: Yeni Gelişmeler

İsrail basını, İran'ın yakın zamanda İsrail'e füze saldırısı planladığını öne sürdü. ABD kaynakları durumu doğruladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 19:11
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 19:11

İran'ın İsrail'e Füze Saldırısı Planı: Yeni Gelişmeler

İran, İsrail'e Füze Saldırısı Planlıyor

İsrail medyası, İran'ın kısa süre içinde İsrail'e yönelik füze saldırısı yapmayı planladığını bildirdi. İddiaya göre, bu bilgi İsrail ordusunun, ismi belirtilmeyen ABD'li yetkililere dayandırdığı açıklamalarla doğrulandı.

ABD'li Yetkililerden Açıklama

İsrail devlet televizyonunun haberine göre, bir ABD'li yetkili, "İran'ın yakın zamanda balistik füze saldırısı düzenlemeye hazırlandığına dair bazı işaretler mevcut" şeklinde açıklamada bulundu.

Kanal 12'deki diğer bir haberde ise Beyaz Saray'dan gelen bir kaynağın, "ABD, İran'ın yakında İsrail'e füze saldırısı yapacağına dair uyarılarda bulundu" ifadelerine yer verildi.

İsrail Ordusu'ndan Durum Açıklaması

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden içerik paylaşarak, "Kısa süre önce ABD'den aldığımız verilere göre, İran'ın İsrail'e füze fırlatma niyetinde olduğu yönünde önemli bulgular var" dedi.

Geçmişteki Saldırılar

İran, 13 Nisan 2023 tarihinde İsrail'e yönelik yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesi ile saldırıda bulunmuştu. İran, bu saldırılarda bazı hedeflerinin vurulduğunu iddia ederken, İsrail, hava savunma sistemlerinin çoğu saldırıyı önlediğini ancak güneydeki bir askeri üssün vurulduğunu bildirmişti.