DOLAR
34,14 -0,04%
EURO
37,94 0,12%
ALTIN
2.881,93 0,06%
BITCOIN
2.158.781,86 0,24%

İran Destekli Gruplardan ABD Üssüne Roket Saldırısı

Suriye'de Fırat Nehri yakınlarındaki ABD üssüne düzenlenen roket saldırısıyla ilgili detaylar ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 13:44
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 13:44

İran Destekli Gruplardan ABD Üssüne Roket Saldırısı

İran Destekli Gruplar, Suriye'deki ABD Üssünü Hedef Aldı

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor ilinin Fırat Nehri'nin batı kıyısında bulunan İran destekli gruplar, ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko Gaz Tesisi'ne roket saldırısı gerçekleştirdi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırı gece geç saatlerde yapıldı.

Kuruluş ve Saldırı Detayları

Koniko Gaz Tesisi'ne yapılan roket saldırısında büyük bir duman bulutu gözlemlenirken, olayda zayiat olup olmadığı hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı. ABD ordusu, olayla ilgili olarak şu ana kadar resmi bir yanıt vermedi.

Önceki Olaylar ve Güvenlik Durumu

Geçtiğimiz günlerde, 23 Haziran'da Tenef Üssü'nde konuşlu ABD güçlerine de aidiyeti belirlenemeyen bir silahlı insansız hava aracıyla saldırı girişiminde bulunulmuştu. Yılbaşından bu yana, Humus, Haseke ve Deyrizor illerindeki ABD üssü sık sık roket saldırıları ve bilinmeyen kamikaze SİHA'lar tarafından hedef alınmıştır.

Deyrizor’un Kontrol Yapısı

Deyrizor'un doğusundaki topraklar, ABD güçleri destekli PKK/YPG tarafından işgal edilirken; il merkezi ve diğer kırsal alanlar ise Beşşar Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolü altında bulunmaktadır.