DOLAR
34,17 0,02%
EURO
37,83 0,11%
ALTIN
2.926,84 -0,01%
BITCOIN
2.078.517,09 0,01%

İran'dan İsrail Tehditlerine Cevap: Savaş Peşinde Değiliz

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail'in saldırganlığına karşı kararlı duruş sergiledi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:00
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:00

İran'dan İsrail Tehditlerine Cevap: Savaş Peşinde Değiliz

İran Cumhurbaşkanı'ndan Açıklama

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin İsrail ile yaşanan gerginlikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Pezeşkiyan, İran'ın hiçbir zaman saldırgan bir tutum sergilemediğini, fakat tehditler karşısında kararlı bir duruş sergileyeceğini vurguladı.

Meşru Haklar Üzerinden Misilleme

Pezeşkiyan, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırılarının, "meşru haklar temelinde ve bölgenin barış ile güvenliği için" yapıldığını savundu. Bu saldırıların İran vatandaşlarının haklarını koruma amacı güttüğünü belirtti.

Kesin Yanıt Verildi

"İsrail'in saldırganlığını kesin bir yanıtla karşılık verdik" diyen Pezeşkiyan, bu ustaca yapılan hamlelerin İran'ın menfaatlerini koruma çabası olduğunu ifade etti.

Çatışmaya Girmeyin Uyarısı

Pezeşkiyan, mesajında şu sözlere yer verdi: "Netanyahu, İran'ın savaş yapma niyetinde olmadığını ancak her tehdide kararlı bir şekilde yanıt vereceğini bilsin. Bu yalnızca gücümüzün bir parçasıydı. İran ile çatışmaya girmeyin." Bu sözler, bölgedeki ikili ilişkilerin daha da gerginleşmemesi adına bir uyarı niteliği taşıyor.