DOLAR
34,03 -0,07%
EURO
38,02 0,01%
ALTIN
2.827,48 -0,03%
BITCOIN
2.141.915,08 0,22%

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Zorbalığa Geçit Vermeyecek

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, barışçıl ilişkiler vurguladı, ancak zorbalığa müsamaha göstermeyeceklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 17:42
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 17:42

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan Zorbalığa Geçit Vermeyecek

Pezeşkiyan'dan Güçlü Mesaj

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin uluslararası ilişkilerde barışçı bir yol izlediğini ve hiçbir ülkeyle sorunu olmadığını vurguladı. Tahran'daki Meclis Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyeleriyle yaptığı toplantıda, karşılıklı saygıya dayalı ilişkilerin güçlendirilmesinin önemine değindi.

Zorbalığa Müsamaha Yok

Pezeşkiyan, "Daha önce de belirttiğim gibi, hiçbir ülkeyle kavgamız yok. Araştırmalarımıza göre barış, dostluk ve karşılıklı saygıya dayalı ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz. Fakat zorbalığa kesinlikle müsamaha göstermeyiz." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Saldırıları ve Batılı Ülkeler

Cumhurbaşkanı, Gazze ve Lübnan'daki İsrail saldırılarına destek veren Batılı ülkeleri eleştirirken, "On binlerce masum insanın ölümüne izin veren ve okulları, hastaneleri hedef alan bu ülkelerle ilgili nasıl bir tutum sergilediklerini merak ediyorum." dedi.

Komşu Ülkelerle İlişkilerin Güçlendirilmesi

Pezeşkiyan, komşu ülkelerle ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, mevcut anlaşmaların uygulanması ve enerji, ulaşım gibi sektörlerde işbirliklerinin artırılması gerektiğini vurguladı. Bu konuda Meclis'in kritik bir rolü olduğunu ifade etti.