Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Irak ve Suriye’de teröre darbe! 7 terörist öldürüldü

Türkiye, terörle mücadelede kararlılığını sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 11:42
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 11:42

Irak ve Suriye’de teröre darbe! 7 terörist öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütlerinin yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerine karşı başlattığı operasyonları aralıksız sürdürüyor. Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 7 terörist öldürüldü.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde terör örgütlerine karşı mücadeleye aralıksız devam edildiğini belirtti.

Bakanlık, “Teröristler için ne Irak’ın ne de Suriye’nin kuzeyi güvenli değil. Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 3 PKK’lı ve Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 4 PKK/YPG’li olmak üzere 7 terörist etkisiz hale getirildi.” ifadelerini kullandı.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE GÖZ AÇTIRILMIYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütlerinin yurt içi ve yurt dışındaki faaliyetlerine karşı başlattığı operasyonları aralıksız sürdürüyor.

Terör örgütleri, Türkiye’nin kararlı tutumu ve güçlü askeri kapasitesi karşısında çöküşe geçti. Terör örgütlerinin finans kaynakları, lojistik destekleri ve sığınakları da Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yok ediliyor.

Türkiye, terörle mücadelede uluslararası iş birliğine de önem veriyor. Türkiye, terör örgütlerinin bölgede barış ve istikrara yönelik tehditlerini bertaraf etmek için komşu ülkelerle ve müttefikleriyle koordinasyon içinde hareket ediyor.