DOLAR
34,19 0,05%
EURO
37,91 0,03%
ALTIN
2.912,73 0,47%
BITCOIN
2.102.641,95 -1,09%

Irak'ta Sevinç Gösterileri: İran'ın İsrail'e Saldırısına Tepkiler

Bağdat'ta İran'ın İsrail'e düzenlediği saldırılar sonrası halk sevinç gösterileri düzenledi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 00:04
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 00:04

Irak'ta Sevinç Gösterileri: İran'ın İsrail'e Saldırısına Tepkiler

Bağdat'ta Sevinç Gösterileri

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırılarının ardından taraftarlar sevinç gösterileri düzenledi. Tahrir Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, protesto sırasında çeşitli pankartlar ve bayraklar taşıdı.

Gösteride Taşınan Semboller

Ele geçen görüntülerde, göstericilerin Lübnan'daki İsrail saldırısında hayatını kaybeden Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile Irak'ın dev Dinî lideri Ali es-Sistani ve İran'ın dini lideri Ali Hameney'in posterlerini taşıdığı görüldü. Hizbullah flamaları ve Filistin bayrakları da dikkat çekiyordu.

Güvenlik Önlemleri ve Resmi Açıklamalar

Olay yerine yakın bir şekilde Irak güvenlik güçleri, gösteri alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Aynca Irak Başbakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı Muhammed Şiya es-Sudani, tüm güvenlik yetkililerine ülke genelinde asayişin sağlanması için azami çaba göstermeleri talimatını verdi.

Uçuşlar Yeniden Başladı

Irak Ulaştırma Bakanlığı, kısa bir süreliğine kapatılan Irak hava sahasının yeniden uçuşlara açıldığını bildirdi. İlgili açıklama, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun İsrail'e yönelik balistik füzelerle saldırı başlattığını duyurmasının ardından geldi. Füzelerin fırlatılmasının hemen ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çalmaya başladığı belirtildi.