DOLAR
34,25 -0,05%
EURO
37,59 0,15%
ALTIN
2.874,29 1,24%
BITCOIN
2.134.584,25 1,13%

Irak'ta DEAŞ'ın Selahaddin Sorumlusu Hava Saldırısında Öldürüldü

Irak Ordusu, DEAŞ'ın 'Selahaddin Valisi'ni hedef alan hava saldırısında önemli başarı elde etti.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 17:01
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 17:01

Irak'ta DEAŞ'ın Selahaddin Sorumlusu Hava Saldırısında Öldürüldü

DEAŞ'ın Selahaddin Sorumlusu Etkisiz Hale Getirildi

Irak Ordusu Müşterek Harekat Komutanlığı, ülkenin kuzeyinde gerçekleştirdiği hava operasyonunda, DEAŞ'ın kendine ait "Selahaddin Valisi" unvanını taşıyan liderini öldürdüğünü bildirdi.
Açıklamada, Selahaddin vilayetinin El-Ays bölgesinde terör örgütü sığınağına düzenlenen hava saldırısının detayları paylaşıldı.

İstihbarat ve Keşif Operasyonları

Komutanlık, söz konusu hava operasyonunun öncesinde, Selahaddin Harekât Komutanlığı'nın keşif ve askeri istihbarat birimlerinden bir kuvvetin, harekât komutanı gözetiminde hedef bölgede incelemeler yapmak üzere sevk edildiğini belirtti. Saldırı Sonuçları

Söz konusu operasyonda, 4 DEAŞ mensubunun hayatını kaybettiği tespit edildi. Bu kişiler arasında, DEAŞ'ın Selahaddin valisi olarak bilinen Ebu Ömer el-Kureyşi de bulunuyor. Ayrıca, yapılan saldırının ardından teröristlerden çok sayıda silah, gece görüş gözlüğü, el bombası ve 8 cep telefonu ile lojistik ve idari malzemelerin ele geçirildiği ifade edildi.

Devam Eden Operasyonlar

Müşterek Harekat Komutanlığı, hedeflenen yerin yakınında başka bir terörist üssü tespit ettiğini ve bu üssü tamamen yok ettiğini duyurdu. Operasyonların devam edeceği bilgisi verildi.