DOLAR
34,15 -0,07%
EURO
38,16 0,07%
ALTIN
2.935,44 -0,09%
BITCOIN
2.219.713,87 -0,41%

Irak, Lübnanlıların Vize ve Oturum İşlemlerini Kolaylaştırma Kararı Aldı

Irak Başbakanı, İsrail saldırılarından etkilenen Lübnanlılar için vize ve oturum düzenlemelerini kolaylaştırdı.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 12:52
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 12:52

Irak, Lübnanlıların Vize ve Oturum İşlemlerini Kolaylaştırma Kararı Aldı

Irak'tan Lübnanlılara Destek Hamlesi

Irak Başbakanı Mohammed Shiya Al-Sudani, geçtiğimiz günlerde Lübnan'ın maruz kaldığı İsrail saldırıları nedeniyle zor durumda olan Lübnan vatandaşları için çok önemli bir karar aldı. Açıklanan bilgilere göre, Lübnanlıların Irak'a girişlerinde vize ve oturum prosedürlerinde kolaylık sağlanacak.

Lübnanlılara Kolaylık Sağlanacak

Irak Başbakanlık Basın Ofisi aracılığıyla yapılan açıklamada, Al-Sudani'nin Lübnan halkının sıkıntılı durumu göz önünde bulundurularak, Irak'a giriş yapmak isteyen Lübnanlılar için vize verilmesi ve oturum süresini ihlal edenlerin herhangi bir cezadan muaf tutulması yönünde talimat verdiği bildirildi. Bu düzenleme ile birlikte, Irak'ta yaşayan Lübnanlıların 30 günlük vize sürelerinin sona ermesinin ardından ülkede kalma süreleri yeniden uzatılacak.

Ücretsiz Giriş Vizesi Uygulaması

Yeni düzenleme çerçevesinde, Irak sınır kapılarından giriş yapan Lübnan vatandaşlarına, ücretsiz giriş vizesi verilecek. Bu adım, ülkedeki Lübnanlıların zor durumlarda Irak'tan destek bulmasını amaçlıyor.

Saldırılarda Çok Sayıda Kayıp

Öte yandan, İsrail ordusu 23 Eylül'den itibaren Lübnan'ın güney şehirleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine birçok hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere toplam 558 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1835 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Ülkede yaşanan olaylar nedeniyle, güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzey bölgelerine doğru büyük bir göç dalgası devam ediyor.