DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.136.141,44 0,76%

İnovasyonda Kadın Programı: Girişimcilik Kampı Ödülleri Sahiplerini Buldu

KADEM'in 8. Girişimcilik Kampı ödülleri sahiplerini buldu, kadın girişimciliğinin desteklenmesine dair önemli mesajlar verildi.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 17:22
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 17:22

İnovasyonda Kadın Programı: Girişimcilik Kampı Ödülleri Sahiplerini Buldu

İnovasyonda Kadın Programı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kadın ve Demokrasi Vakfı'nın (KADEM) düzenlediği "İnovasyonda Kadın Programı 8. Girişimcilik Kampı Ödülleri" töreni İstanbul'un Ataşehir ilçesindeki özel bir otelde gerçekleşti. Program, kadın girişimciliği ve KADEM'in geçmişten bugüne kadınlar için sunduğu desteği anlatan videolarla açıldı.

Ödüller ve Destekler

KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, KADEM'in büyük bir kadın girişimci ekosistemine sahip olduğunu vurguladı. Bayraktar, "İnovasyonda Kadın Programı'nı sosyal sorumluluk projesinin ötesinde, Türkiye Yüzyılı vizyonu için stratejik bir uygulama olarak görüyoruz" dedi.

Bayraktar, bugüne kadar 2,700'den fazla kadının bu programa başvurduğunu ve 235 kadının eğitim aldığını belirterek, kamplar sonunda 42 kadın girişimcinin ödül kazandığını fakat yalnızca 14'ünün kendi şirketini kurduğunu ifade etti.

İstanbul Valisi Davut Gül'ün Açıklamaları

İstanbul Valisi Davut Gül, törendeki konuşmasında kadının toplumsal hayattaki önemine dikkat çekti. Gül, "Kadınlar iradesi ve girişimcilikleriyle hak ettikleri yere geleceklerdir. Kadın güçlenirse aile güçlenir, toplum güçlenirse devlet güçlenir," ifadesini kullandı.

Birinci Proje: AYTAR Giyilebilir Karşı Tedbir Sistemi

Birincilik ödülü AYTAR projesiyle Melike Bağcı'ya verildi. Bağcı, projenin, drone saldırılarını tespit ederek etkisiz hale getirmeye yönelik bir giyilebilir teknoloji olduğunu açıkladı.

Diğer Ödüller

Ön Kuluçka kategorisinde ödüller şu şekilde dağıtıldı:

  • Birincilik: Melike Bağcı (AYTAR) - 225 bin TL
  • İkincilik: Selen Tavtın (HER) - 175 bin TL
  • Üçüncülük: Eylül Er (Palgae) - 100 bin TL

Kuluçka kategorisinde kazanan projeler ise şöyle:

  • Birincilik: Gizem Uysal (Helios Bilim ve Teknoloji) - 225 bin TL
  • İkincilik: Pınar Oğuz Ekim (Advoard Robotics) - 175 bin TL
  • Üçüncülük: Havva Bozkurt (BIOPROBIF) - 100 bin TL

KADEM'in 8. Girişimcilik Kampı, kadın girişimciliğinin desteklenmesi açısından önemli adımlar atarak, kadınların iş hayatındaki yerlerini güçlendiriyor.