DOLAR
34,26 0%
EURO
37,39 0,05%
ALTIN
2.917,6 0,03%
BITCOIN
2.259.441,16 0%

İngiltere Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde 63 Milyar Sterlin Taahhüdü Aldı

İngiltere, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde 63 milyar sterlin taahhüdü alarak 38 bin yeni istihdam yaratmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 14.10.2024 19:44
Güncelleme Tarihi: 14.10.2024 19:44

İngiltere Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde 63 Milyar Sterlin Taahhüdü Aldı

İngiltere'de Yatırım Heyecanı

İngiliz hükümeti, Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde tarihi bir başarıya imza atarak 63 milyar sterlinlik özel sektör yatırımı taahhüdü aldı. Bu yatırımların, ülke genelinde 38 bin yeni istihdam yaratması bekleniyor.

Rekor Yatırım Taahhüdü

İş ve Ticaret Bakanlığı, bugün gerçekleştirilen İngiltere Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde rekor düzeyde yatırım taahhüdü alındığını duyurdu. Geçen yılki zirvede yalnızca 29,5 milyar sterlin yatırım bildirilirken, bu yılki zirvede taahhüt edilen miktar dikkat çekiyor.

Yatırım Alanları

Bu yılki zirvede, yatırım yapılacak başlıca sektörler arasında yapay zeka, veri merkezleri, yenilenebilir enerji, net sıfır emisyon teknolojileri ve Ar-Ge yer alıyor. Ülkedeki ulaştırma altyapısı da bu alanlar içinde önem taşımaktadır.

Bakanların Açıklamaları

İngiltere İş ve Ticaret Bakanı Jonathan Reynolds, küresel yatırımcıların İngiltere'nin iş yapma konusunda en iyi yer olduğuna olan inancını güçlendirdiğini belirterek, "Bugünkü zirvede sağlanan rekor yatırım, Birleşik Krallık'a olan güvenin bir göstergesidir" dedi. Ayrıca, bu yatırımların, yakında duyurulacak Sanayi Stratejisi ile birlikte, geleceğin inovasyonu ve işler için öncülük edeceğini vurguladı.

Maliye Bakanı Rachel Reeves ise bu yatırımların, İngiliz ekonomisine duyulan güvenin sembolü olduğunu dile getirerek, "Bu yatırımlar, Birleşik Krallık genelinde hem büyük hem de küçük işletmelerin büyümesine katkı sunacak" ifadelerini kullandı.