DOLAR
34,16 0,09%
EURO
37,85 0,15%
ALTIN
2.922,69 0,14%
BITCOIN
2.104.746,41 -1,27%

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy, Lübnan'dan Ayrılma Çağrısını Yeniledi

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Lübnan'daki vatandaşlarına ülkeden ayrılmaları için yeniden çağrı yaptı.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 23:47
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 23:47

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy, Lübnan'dan Ayrılma Çağrısını Yeniledi

İngiltere Dışişleri Bakanı Lammy'den Acil Çağrı

İngiltere'nin Dışişleri Bakanı David Lammy, Lübnan'daki İngiliz vatandaşlarına vatanlarına dönmeleri konusunda acil bir çağrıda bulundu. Lammy, "Yarın kalkacak tarifeli uçuşlar için yer ayırdık. İnsanları çıkarmaya yardım etmek için elimizden geleni yapacağız," şeklinde konuştu.

Bölgedeki Gelişmeler ve Görüşmeler

Sky News'e verdiği bir röportajda Lübnan'daki son olaylara dair değerlendirmelerde bulunan Lammy, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile de telefonda görüştüğünü belirtti. İki bakan, acil bir ateşkes sağlanması, İsrail ve Lübnan vatandaşlarının evlerine dönüşü ve siyasi çözüm için müzakerelerin önemi konusunda fikir birliği sağladıklarını ifade etti.

Lübnan'daki İngiliz Varlığı

Lammy, bakanlık göreve geldiğinden beri İngiliz vatandaşlarına Lübnan'dan ayrılmaları yönünde çağrıda bulunduğunu ve önceki hükümetin de Ekim 2023'ten itibaren benzer bir uyarıda bulunduğunu hatırlattı. Ayrıca, bölgeye gönderilen 700 kişilik acil müdahale birliği hakkında "Yardım etmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

İran ile İlişkiler ve Askeri Yardım

İngiltere'nin İsrail'e askeri yardım gönderdiğini hatırlatan Lammy, İran Dışişleri Bakanı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini ve İran’ı itidalli olmaya çağırdığını dile getirdi. İngiltere, Lübnan'daki insani yardım çalışmalarını desteklemeye devam ediyor.