DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.152.907,41 0,19%

İngiltere'de Yüz Binlerce Kişi Gaza İçin Yürüdü

İsrail'in Gazze saldırılarının yıl dönümünde İngiltere'de büyük bir eylem gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 19:39
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 19:39

İngiltere'de Yüz Binlerce Kişi Gaza İçin Yürüdü

İngiltere'de Yüz Binlerce Kişi Gaza İlişkin Yürüyüş Yaptı

İngiltere'nin başkenti Londra, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının birinci yılında büyük bir eyleme ev sahipliği yaptı. Yüz binlerce kişi, Gazze ve Lübnan'da acil ateşkes çağrısı yapmak ve İngiltere'nin İsrail'e silah satışını durdurma talebinde bulunmak için sokaklara döküldü.

Yürüyüş Başlangıcı ve Katılımcılar

Londra'daki Russell Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, yaklaşık 3 kilometre boyunca devam ederek Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın bulunduğu Downing Sokağı girişinde sona erdi. Eski İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf da yürüyüşe katılanlar arasındaydı. Yürüyüşte yer alan eylemciler, "Nehirden denize, Filistin özgür olacak!" ve "Hemen ateşkes!" gibi sloganlar attılar.

Karşıt Görüşler ve Güvenlik Tedbirleri

Yürüyüş güzergahında bazı İsrail destekçileri de karşı eylem düzenledi. Ancak polis ve yürüyüş organizatörleri tarafından alınan önlemler sayesinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Her iki tarafın gösterileri, polisin zamanında müdahalesiyle sakin bir şekilde sona erdi.

Filistin Misyonu ve Açıklamalar

Yürüyüşün sona erdiği yerde konuşan Filistin'in İngiltere'deki Mİsyonunun CEO'su Büyükelçi Hüsam Zomlot, "Son bir yıl içinde her an bir savaş suçu işleniyor" diyerek Filistin halkının maruz kaldığı insan hakları ihlallerine dikkat çekti. Zomlot, "İsrail'e mesajım var. İşgal ettiğiniz her yerde kaybedeceksiniz" dedi.

Hamza Yusuf'un Mesajı

Eski Başbakan Hamza Yusuf, eylemin insanlığın vicdanını temsil ettiğini vurguladı. Her din ve görüşten insanın destek vermek için toplandığını belirterek, herkesin gelecekte de aynı amaçla bir arada olacağını ifade etti.

İnsan Hakları ve Eleştiriler

İşçi Partisi Milletvekili Apsana Begum, bazı ülkelerin insan haklarına yeterince saygı göstermediğini vurguladı. "Kendi kaderini tayin etme hakkı bazıları için konuşuluyor, herkes için değil," diyerek eleştirilerde bulundu.

Filistin Dayanışma Kampanyası'nın organizasyonu altında yapılan yürüyüşe, katılımcı sayısının 300 binin üzerinde olduğu belirtildi.