Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İndirimli arsa satışları başladı! 2 yıla kadar taksit imkanı sizleri bekliyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kapsamında Milli Emlak tarafından başlatılan ihaleyle satış işlemlerinde bir çok taşınmaz indirimli şekilde satışa çıkartıldı. Arsa sahibi olmak isteyen 2 yıla kadar taksit imkanından yararlanabilecek.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 14:28
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 14:28

İndirimli arsa satışları başladı! 2 yıla kadar taksit imkanı sizleri bekliyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği  Bakanlığı kapsamında Milli Emlak her geçen gün yeni arsa ve tarla satışlarını duyurmaya devam ediyor. Gerçekleştirilen bu hazine taşınmazlarının satış işlemlerinde ise iki yıla kadar taksit imkanı vatandaşları bekliyor. Kdv'siz şekilde arsa, tarla sahibi olabilecek vatandaşlar emlak vergisinden de beş yıl muaf olacak. İşte Milli Emlak arsa, tarla ve bina satışlarının detayları...

PEŞİN ÖDEMELERDE %20 İNDİRİM İMKANI

Milli Emlak tarafından satışı gerçekleştirilen hazine taşınmaz satış işlemlerinde, peşin ödeme gerçekleştirecek vatandaşlar, %20 indirimli şekilde taşınmazlarına sahip olabilecek. Kdv'siz şekilde ödeme gerçekleştirilecek bu hazine taşınmazlar satışlarında, harçsız tapu imkanı da vatandaşlara sunuluyor. Ankara, Çanakkale, Mersin, Zonguldak, Denizli, Erzincan gibi illerin farklı farklı ilçelerinde hazine taşınmazları Milli Emlak'ın resmi internet sitesinde satışta.

TAŞINMAZLARDA KDVSIZ ÖDEME FIRSATI SUNULUYOR

TAŞINMAZLARDA KDVSİZ ÖDEME FIRSATI SUNULUYOR 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olan Milli Emlak'ın resmi internet sitesi üzerinde hazine taşınmazların satış işlemleri gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Vatandaşlar, Milli Emlak üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirirken, hazine taşınmazlarında KDV'den muaf olarak ödemelerini gerçekleştirebilecek. Satın alınacak arsa ya da tarlanın özelliklerine, bulunduğu konuma göre ise fiyatlandırmalar değişiyor.

Milli Emlak üzerinden arsa ya da tarla satın almak isteyen vatandaşlar, ilk etapta e-Devlet üzerinden milliemlak.gov.tr’ye giriş sağlaması gerekiyor. Daha sonra satış ilanlarını istedikleri il, ilçe, mahalle, imar durumuna göre aratarak karşılarına çıkan satışı gerçekleştirilen yerlere teklif iletmelerine gerekiyor. Arsa ya da tarla üzerinde iletilen teklifler toplanarak, belirlenen ihale tarihinde en yüksek fiyatı sunan kişiye veriliyor.

Vatandaşlar Milli Emlak üzerinden satın alacakları hazine taşınmazlarında, beş yılda vergiden muaf olacaklar. Harçsız şekilde tapu imkanı sunulan bu taşınmazlarda, iki yıla kadar taksit imkanları da vatandaşları bekliyor. Eğer arsa ya da tarla satın alarak yatırım yapmak istiyor ve ileriye dönük projelere imza atmak istiyorsanız; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Milli Emlak doğrultusunda satışa çıkartılan bu arsa tarlaları kaçırmayın.