Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İnce, Özdağ, Kılıçdaroğlu ve Dervişoğlu da Sinan Ateş suikastinin duruşmasına katıldı!

Tam 19 ay sonra bugün suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in cinayet davası görülmeye başladı!

Yayın Tarihi: 01.07.2024 11:38
Güncelleme Tarihi: 01.07.2024 11:38

İnce, Özdağ, Kılıçdaroğlu ve Dervişoğlu da Sinan Ateş suikastinin duruşmasına katıldı!

Bugün, suikast sonucu öldürülen Sinan Ateş davası tam 19 ayın ardından başladı. Çelik yelek ve 5 koruma polisi ile davaya katılan Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’i Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce de yalnız bırakmadı. Ayrıca İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu; Ülkü Ocakları eski Genel Başkanları Atila Kaya, Suat Başaran, Hakan Ünser ve Alişan Satılmış da yine salonda bulunan isimler arasında yer aldı. 

Salona alınan azmettirici Doğukan Çep ise “Bay Kemal nerede” şeklinde bağırarak mahkemede slogan attı. Atılan sloganların ardından yeniden salona alınan Çep’in ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de duruşmaya katılmak istedi. Ancak mahkeme, MHP’nin itibarının zedelenme ihtimali olmadığı gerekçesiyle MHP’yi davaya dahil etmeden yalnızca vekillerini izleyici olarak salona aldı. 

Doğukan Çep hakkında 

Sinan Ateş’in cinayetinde azmettirici olarak bulunmasının yanı sıra Doğukan Çep çete kurmak, fuhuşa zorlamak, gasp ve uyuşturucu ticaretinden daha önce 35 yıl hapis cezası alan bir suçlu olarak biliniyor. 2018 yılında hakkında arama kararı çıkarılan Çep, bir süre firari olarak aranırken Gürcistan’a kaçtığı ve ardından Türkiye’ye gelmesine rağmen bir türlü yakalanamaması gündemde sıklıkla kendine yer bulmuştu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince İstanbul Beykoz'da yakalanan Çep, Sinan Ateş cinayetindeki azmettirici isim olarak davada yer alıyor.