DOLAR
34 0,09%
EURO
37,99 -0,2%
ALTIN
2.828 -0,95%
BITCOIN
2.151.223,87 -4,95%

IMF Sözcüsü: ABD ve Çin, ticari gerilimleri çözmek için birlikte çalışmalı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD'nin Çin'den ithal edilen ürünlere yönelik tarifeleri artırmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 16.05.2024 20:02
Güncelleme Tarihi: 16.05.2024 20:02

IMF Sözcüsü: ABD ve Çin, ticari gerilimleri çözmek için birlikte çalışmalı

IMF'den ABD'ye açık ticaret politikalarını sürdürme ve Çin ile birlikte çalışma tavsiyesi

Kozack, ABD'nin açık ticaret politikalarını sürdürmesinin ülkeye daha iyi hizmet edeceğini ve ticari gerilimlerin çözümü için ABD ve Çin'in birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack, ABD'nin Çin'den ithal edilen bazı ürünlere yönelik tarifeleri artırmasına dair açıklamalarda bulundu. Kozack, ABD'nin açık ticaret politikalarını sürdürmesinin ülkeye daha iyi hizmet edeceğini belirtirken, ABD ve Çin'in ticari gerilimleri çözmek için birlikte çalışması gerektiğini vurguladı.

Kozack, düzenlediği basın toplantısında küresel ekonomideki gelişmelere de değindi. Son yıllarda ticaret kısıtlamalarında önemli bir artış yaşandığını belirten Kozack, bu tür kısıtlamaların küresel ekonomiye zarar verebileceğini ve ayrışmaya yol açabileceğini aktardı.

ABD'nin ekonomik durumuna da değinen Kozack, ülkenin dirençli bir ekonomiye sahip olduğunu ancak son enflasyon verilerinin istenilenden daha yüksek olduğunu belirtti. Arjantin ekonomisindeki gelişmelere ilişkin de bilgi veren Kozack, ülkenin yeniden büyümeye başlamasını beklediklerini ifade etti.