DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,63 -0,02%
ALTIN
2.912,51 0,25%
BITCOIN
2.202.703,22 -2,74%

İlyun Bürkev, Pera Filarmoni Orkestrası ile Büyüleyici Bir Konser Gerçekleştiriyor

Genç piyanist İlyun Bürkev, Pera Filarmoni Orkestrası ile AKM'de önemli bir konsere hazırlanıyor!

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:41
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:41

İlyun Bürkev, Pera Filarmoni Orkestrası ile Büyüleyici Bir Konser Gerçekleştiriyor

İlyun Bürkev ve Pera Filarmoni Orkestrası'nın Güçlü İşbirliği

Genç yetenek İlyun Bürkev, 30 Ekim'de şef İbrahim Yazıcı'nın liderliğindeki Pera Filarmoni Orkestrası ile Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) sahne alacak.

Konserin Şarkıları

Konser programında, ünlü besteciler Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart ve Charles-Camille Saint-Saens'in eserleri yer alacak. Beethoven'ın "Prometheus Üvertürü", Mozart'ın "No 41 Jüpiter Senfonisi" ve Saint-Saens'in "2. Piyano Konçertosu" dinleyicilerin beğenisine sunulacak.

Almanya'daki Önemli Performans

19 Ekim'de Almanya’nın Passau şehrinde, "Young Classic Europe" festivalinde solo resital verecek olan Bürkev, uluslararası düzeyde kendini daha da geliştirmeyi hedefliyor.

Genç Sanatçının Eğitim Süreci

İlyun Bürkev, dört yaşında başladığı piyano eğitimine, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'ndan Prof. Burcu Aktaş Urgun ile devam etti. Aynı zamanda, Devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay ve Salzburg Mozarteum Üniversitesi'nden Prof. Pavel Gililov gibi önemli isimlerden ders alarak yeteneklerini geliştirdi.

Uluslararası Başarıları

On yaşındayken uluslararası alanda ilk büyük başarısını elde eden Bürkev, geçtiğimiz yıl Bonn Klasik Filarmoni eşliğinde gerçekleştirilen 11 konserlik Almanya turnesini başarıyla tamamladı. 15 yaşındaki sanatçının, "Yağmur Ormanı V" (Varyasyon 3) adlı sergiden ilhamla bestelediği "The Wind" eseri de dikkat çekiyor.