DOLAR
34,14 -0,12%
EURO
37,96 0,38%
ALTIN
2.881,92 -0,27%
BITCOIN
2.163.819,16 -0,36%

İklimsa'nın Yaz Aylarında Klima Kullanım Önerileri

İklimsa, klima kullanımında dikkat edilmesi gerekenleri sağlık ve enerji tasarrufu açısından değerlendiriyor.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 15:34
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 15:34

İklimsa'nın Yaz Aylarında Klima Kullanım Önerileri

İklimsa'dan Yaz Aylarında Klima Kullanım İpuçları

İklimsa, yaz aylarında klima kullanımıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Camlarınızı açmak ya da klimaların doğru ayarlarını yaparak hem sağlık hem de enerji tasarrufu sağlamak mümkün.

Doğru Sıcaklık Ayarları

Klimaların verimli çalışabilmesi için doğru sıcaklık ayarlarının yapılması kritik. Soğutma için 25-27°C, ısıtma içinse 20-24°C aralığında ayarlamak önerilmektedir. Bu, hem enerji tüketiminizi azaltır hem de klima ömrünü uzatır.

Klima Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Klima kullanırken, hava akışının doğrudan insanlara, evcil hayvanlara ya da bitkilere gitmemesi sağlığınız için son derece önemlidir. Ayrıca, kullanılmayan odaların kapıları kapatılmalı ve lambalar kapatılmalıdır. Bu, gereksiz ısı üretimini engeller ve klimanızın daha az çalışmasına yardımcı olur.

Enerji Tasarrufu Sağlayın

Güneş ışığını engelleyen perde veya panjur kullanmak, klimanızın daha az enerji tüketmesine yardımcı olur. Ayrıca, termostat ayarını 1°C yükselterek ya da 2°C düşürerek yılda %10’a kadar enerji tasarrufu yapılabilir.

Filtre Temizliği Hayati Öneme Sahip

Klima filtrelerinin iki haftada bir kontrol edilmesi ve düzenli olarak temizlenmesi, hem enerji tasarrufu hem de sağlığın korunması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Uygun Fiyatlı Klima Seçenekleri

A+++ enerji verimliliğine ve yenilikçi teknolojilere sahip Sigma markası dahil birçok seçenek sunan İklimsa, eski duvar tipi klimalarında 6.000 liraya varan indirim fırsatlarıyla da dikkat çekiyor.

İklimsa ile yaz aylarında serin kalmak ve enerji tasarrufu yapmak artık çok daha kolay!