DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

İklim Aktivisti Greta Thunberg Kopenhag'daki Gazze Savaşı Protestosunda Gözaltına Alındı

Greta Thunberg, Kopenhag'da Gazze savaşı karşıtı bir protestoda gözaltına alındı. Öğrenciler üniversite binasını bloke etti.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 14:34
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 14:34

İklim Aktivisti Greta Thunberg Kopenhag'daki Gazze Savaşı Protestosunda Gözaltına Alındı

Kopenhag'da Protesto ve Gözaltılar

Danimarka'nın Kopenhag şehrinde, çevre aktivisti Greta Thunberg, Gazze'deki savaşa karşı yapılan bir protesto sırasında polis tarafından gözaltına alındı. Öğrenci grubunun sözcüsünün açıklamasına göre, bu protesto Öğrenciler İşgale Karşı adlı grup tarafından düzenlendi.

Protestoya Katılım ve Gözaltılar

Pazartesi günü Kopenhag Üniversitesi'nde, yaklaşık 20 kişinin bir binanın girişini bloke etmesi sonucu, polis altı kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların kimlikleri hakkında resmi bir açıklama yapılmazken, Öğrenciler İşgale Karşı grubunun sözcüsü Thunberg’in de aralarında bulunduğunu duyurdu.

Thunberg’in Protestoya Dair Paylaşımları

Thunberg, sosyal medya platformu Instagram'da, işgalci polislerin protesto düzenledikleri binaya girdiği anların görüntülerini paylaştı. Kopenhag polisi, \"Gözaltına alınanların kimliklerini doğrulayamayız, ancak altı kişinin gösteri ile bağlantılı olarak gözaltına alındığını onaylıyoruz.\" şeklinde bir açıklama yaptı.

Protestonun Amacı ve Mesajı

Öğrenciler İşgale Karşı grubu, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada, \"Filistin'deki durum giderek kötüleşirken, Kopenhag Üniversitesi'nin İsrail ile akademik işbirliğine devam etmesini kabul etmiyoruz. Bu nedenle üniversitenin merkezi yönetimini işgal ediyoruz; talebimiz: akademik boykot hemen!\" dedi.

Uluslararası Protestolar

Geçtiğimiz bahar döneminden bu yana, ABD ve Avrupa genelinde birçok üniversitede Pro-Filistin destekçileri, İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanlarına ve Filistin topraklarının işgaline karşı kamp kurarak protestolar düzenlemektedir.