Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İkinci evini almak isteyenler yandı! Beklenmeyen karar tapu planlarını suya düşürdü

İkinci ev satın alanlar için vergi düzenlemeleri başlayacak. Yaklaşan düzenlemeler nedeniyle ikinci ev satın alan herkes daha fazla vergi ödemek zorunda kalacak.

Yayın Tarihi: 01.01.2024 07:34
Güncelleme Tarihi: 01.01.2024 07:34

İkinci evini almak isteyenler yandı! Beklenmeyen karar tapu planlarını suya düşürdü

Konut inşaatlarına yönelik vergi düzenlemelerinin açıklanmasının ardından ilk detaylar açıklandı. İlk ev alıcılarına uygulanan yüzde 4'lük verginin ikinci hatta üçüncü ev alımlarında artacağı söyleniyor. Yeni düzenlemeler, birden fazla evi olanların daha yüksek vergi ödemek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Diğer taraftan; aynı ev için farklı fiyatların ilanlarının yapılmasına da izin verilmiyor. Vergi oranları ise evin değerine göre değişiyor ve özellikle pahalı daire sahiplerini etkiliyor. Edinilen bilgilere göre, vatandaşların ilk evlerini alırken yüzde 4 harç ödeyecekler.

İkinci evini almak isteyenler yandı! Beklenmeyen karar tapu planlarını suya düşürdü

Bilindiği üzere ev alırken tapu harcı şu anda yüzde 2, evi alacak olan kişiden de yüzde 2 olmak kaydıyla toplam yüzde 4 ücret alınıyor. Son bilgilere göre vatandaşlar ilk evlerini aldıkları süreçte yüzde 4 vergi ödüyor. İkinci bir ev alınması durumunda bu tutarın muhtemelen iki katına çıkabileceği bildirilirken üçüncü ve dördüncü ev alımlarında bu tutarın birkaç kat artabileceği belirtildi.

Bakan Mehmet Şimşek Açıklamıştı..

Geçtiğimiz günlerde düzenlemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, açıklamasında ikinci ev alımında ek vergi alınacağını söyledi. Bu açıklamanın ardından yeni düzenlemeler için çalışmalara başlandığı bildirildi.