Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 -0,03%
EURO
35,16 0%
ALTIN
2.434,04 -0,06%

İki şartı sağlayana bakanlıktan 6.396 TL yardım! Her ay tıkır tıkır ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyor ve bu kapsamda ailelerin banka hesaplarına 6.396 TL'lik destek ödemesi yapacak. Ancak, bu destekten faydalanabilmek için yerine getirilmesi gereken bazı kriterler bulunuyor. İşte, Aile Bakanlığı'nın SED ödemesi hakkında bilmeniz gerekenler...

Yayın Tarihi: 29.06.2024 21:00
Güncelleme Tarihi: 29.06.2024 21:00

İki şartı sağlayana bakanlıktan 6.396 TL yardım! Her ay tıkır tıkır ödenecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım programlarına aralıksız devam ederek, ihtiyaç sahibi aileler için neşe kaynağı oluyor. Bakanlık, bu doğrultuda ailelerin banka hesaplarına 6.396 TL'lik destek ödemesi gerçekleştirecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sağladığı desteklerden yararlanmak için belirli kriterlerin karşılanması şart. Halk arasında SED ödemeleri olarak tanınan Sosyal ve Ekonomik Destek Programı, uygun şartları yerine getiren vatandaşlara 6.396 TL'lik bir ödeme yapacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre, durmaksızın devam eden çalışmalar neticesinde, eğitim gören çocuklara sahip ihtiyaç sahibi aileler için tasarlanmış geçici mali yardım olan SED, hak sahiplerinin hesaplarına 6.396 TL olarak aktarılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan Düzenli Destek Ödemeleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla düzenlediği destek ödemelerini aksatmadan sürdürüyor. 3 Temmuz 2024'te Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak yeni enflasyon rakamlarıyla birlikte, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programının ödemelerinde beklenen %20'lik artışla, destek miktarı 6.396 TL'ye yükselecek.

SED Yardımı Başvuru Koşulları

SED programından yararlanmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için Aile Bakanlığı belirli şartlar öngörmüştür. Başvuru yapacak kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmaları, çocuklarının eğitim hayatlarını devam ettiriyor olmaları ve ekonomik olarak yetersiz şartlarda yaşamaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuru yapılan şehirde ikamet etme zorunluluğu da başvuru şartları arasında yer almaktadır.