DOLAR
34,03 -0,14%
EURO
37,81 0,28%
ALTIN
2.793,45 0,29%
BITCOIN
2.109.265,82 -2,81%

İki gün içinde stok yapan kazanır! Ayçiçek yağına ceplere ateş düşürecek zam geliyor

Mutfakların olmazsa olmazı ayçiçek yağında çeşitli zamanlarda indirim uygulanırken kötü haber geldi. Cepleri yakacak ayçiçek zammı için tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 17.02.2024 14:10
Güncelleme Tarihi: 17.02.2024 14:10

İki gün içinde stok yapan kazanır! Ayçiçek yağına ceplere ateş düşürecek zam geliyor

Maliyetlerin gün geçtikçe artış göstermeisyle enflasyon oranlarının yükselişi gıda ürünlerini direkt olarak etkiledi. Gıda fiyatlarında genel yükseliş yaşanırken ayçiçek yağı zamlı rakamlarıyla dikkat çekti. Ayçiçek yağı fiyatlarındaki yükseliş durmak bilmiyor.

Son dönemlerde market raflarında ve sofralarında görülen ayçiçek yağı giderek artış gösterirken evlerimizde yemeklerimizi hazırlarken vazgeçilmeyen ürün olarak görülüyor. Zam haberiyle beraber ayçiçek yağı fiyatlarına yenisi dahil oldu. Üretim maliyetlerindeki artışla, döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve uluslararası piyasalardaki gelişmelerle beraber temel gıda ürünleri fiyatları etkileyere faktör arasında bulunuyor.
ayçiçek zammı
AYÇİÇEK YAĞ ZAMMI BÜYÜK SARSINTIYA NEDEN OLDU
Döviz kurlarındaki dalgalanmalarla beraber ham madde maliyetlerindeki artışla, gıda sektöründeki fiyatlar direkt olarak etkilendi. Ayçiçek yağı fiyatlarının artmasıyla marketlerin düzenlediği indirim kampanyaları yakından takip edilerek uygun alışveriş yapılması için  araştırılıyor.2023 yılının son aylarından itibaren ayçiçek yağı fiyatlarında hızlı bir yükseliş yaşanırken ayçiçek yağı ocak ayındaki zamlarla beraber 219 TL olarak belirlendi.