DOLAR
34,13 0%
EURO
37,95 0,01%
ALTIN
2.882,37 0,04%
BITCOIN
2.163.944,66 -0,03%

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Yunan Bakan Stylianides ile İhlaller Üzerine Görüştü

Ali Yerlikaya, Yunanistan Bakanı Stylianides ile görüştü ve Türk karasularındaki ihlallere dair endişelerini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 22:15
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 23:02

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Yunan Bakan Stylianides ile İhlaller Üzerine Görüştü

İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Yunan Bakan Stylianides Arasında Telefon Görüşmesi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile yaptığı telefon görüşmesinde, Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesine dair endişelerini dile getirdi.

Yunan İhlalleri Üzerine Endişeler

Bakan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin korunması için bu tür ihlallerin kabul edilemeyeceğini vurguladı. Türkiye’nin karasularındaki ihlallerin, komşuluk ilişkilerini olumsuz yönde etkileyebileceği belirtildi.

Stylianides'ten Yanıt

Bakan Stylianides ise görüşmede, iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerine önem verdiklerini ifade ederek, yaşanan durumun siyasi bir yönünün bulunmadığını açıkladı. İhlallerin tekrar yaşanmayacağına dair güvence verdi ve bu konuda hemen bir inceleme başlatıldığını ekledi.

Stylianides, gelişmelerle ilgili olarak Türk yetkililerin bilgilendirileceğini de kaydetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, telefonda görüştüğü Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, telefonda görüştüğü Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides'e Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti.