DOLAR
34,26 -0,07%
EURO
37,64 -0,03%
ALTIN
2.908,86 0,37%
BITCOIN
2.187.503,77 -2%

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Gazze'deki Soykırıma Tepki

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Gazze'deki soykırımın 1. yılına yönelik sert açıklamalar ve destek mesajları geldi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:42
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:42

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan Gazze'deki Soykırıma Tepki

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Gazze’deki Soykırıma Dair Güçlü Mesaj

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İsrail'in Gazze şehrinde gerçekleştirdiği soykırımın birinci yıl dönümüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan, devlet ve millet olarak bu soykırıma karşı durduklarını vurgulayarak, "Bu zulmün karşısında olmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Dikkat Çeken Paylaşım

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir video ile sürecin acımasızlığını dile getirdi. Gazze'de yaşanan olayların, 6 yaşındaki Hind Recep gibi binlerce çocuğun hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, kadınlar ve yaşlıların da bu süreçte hedef alındığını dile getirdi.

"Her Gün Yeni Güneşler Batıyor"

Yerlikaya, Gazze'de her gün yüzlerce masum insanın yaşamını yitirdiğini ifade ederek, "Her gün Gazze'de nice güneşler bir bir batıyor." şeklinde konuştu. Bu sistematik katliamların insanlık vicdanında kalıcı yaralar açtığını belirtti.

Filistinli Kardeşlerimize Destek

Bakan, "Gazzeli her kardeşimiz canımızdan bir parçadır. Onların acısı bizim acımızdır." diyerek, Filistin halkının yanında olduklarını vurguladı. Yerlikaya, adalet ve insanlık için mücadele eden herkesin bu konuda duyarlılığını artırması gerektiğinin altını çizdi.

Barış İçin Çağrı

Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın insanlık ittifakı çağrısını hatırlatarak, Gazze için tüm uluslararası toplumu sorumluluk almaya davet etti. "Dünya sussa da Türkiye susmaz." diyerek sözlerine son verdi.

Dua ve Destek Mesajları

Bakan, Filistinli şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.