Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İçinden çikolata fışkıran nefis ıslak kek tarifi!

Elinizde olan tarif işinize yaramıyorsa ve ıslak kekinizin yeterince ıslanıp kabarmayacağını düşünüyorsanız tarifimiz tam size göre. 5 çayının vazgeçilmezi ıslak kek tarifi hazırladık.

Yayın Tarihi: 12.12.2023 15:11
Güncelleme Tarihi: 12.12.2023 15:11

İçinden çikolata fışkıran nefis ıslak kek tarifi!

Malzemeler:

3 Adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı süt

1,5 su bardağı un

1 Paket vanilya

1 Paket kabartma tozu

1 su bardağı süt

Yarım su bardağı sıvı yağ

3 Yemek kaşığı kakao

Sosu için:

Yarım su bardağı şeker

1,5 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

yarım çay bardağından az sıvı yağ

ıslak kek tarifi

Yapılışı:

Öncelikle yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar karıştırın. Üzerine süt ile yağı dökün.

Daha sonra karışımın içine un, kabartma tozu, kakao, vanilyayı ekleyin. Mikserle çırpmadan sadece tüm malzemeleri karıştırıp spatulayla karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Orta boy bir fırın tepsisini tereyağıyla yağlayın ve karışımı içine dökün. Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. İçinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz. Kek pişerken sosu hazırlayın.

Sosun hazırlanması:

Sos için gerekli malzemeleri küçük bir tencereye koyup iyice karıştırıp koyulaşmadan ocağın altını kapatmanız, kaynayınca da altını kapatmanız yeterli. Keki fırından çıkarın ve kürdan yardımıyla üzerine delikler açın. 10 dakika soğuduktan sonra acı sosa dökün ve kekin sosu çekmesi için 1,5-2 saat bekletin. Hindistan cevizi veya fıstıkla da süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.