Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İBB Ulaşım Dairesi'nden Şimşek'e yönelik küfürlü paylaşım ile ilgili soruşturma başlatıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e yönelik küfürlü paylaşım üzerine başlatılan soruşturma ve yaşanan siber saldırı detayları haberimizde.

Yayın Tarihi: 28.06.2024 22:34
Güncelleme Tarihi: 28.06.2024 22:34

İBB Ulaşım Dairesi'nden Şimşek'e yönelik küfürlü paylaşım ile ilgili soruşturma başlatıldı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI: ŞİMŞEK'E YÖNELİK İFTİRA İDDİALARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Başardık" mesajına yönelik küfürlü bir alıntı yapılması sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı. İBB'nin "Ulaşım İstanbul @ulasimistanbul" hesabından yapılan bu paylaşımın, kamu görevlisine hakaret ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni aşağılama suçlarını içerdiği iddia edildi.

SİBER SALDIRI İDDİASI VE İBB'NİN AÇIKLAMASI

İBB Ulaşım Dairesi Başkanlığı, sosyal medya hesabının siber saldırıya uğradığını ve kontrol dışı içeriklerin paylaşıldığını duyurdu. Yaşanan bu durumun ardından güvenlik önlemlerini artıran İBB, konuyla ilgili süreci kontrol altına aldığını belirtti. Saldırının detayları ve nasıl gerçekleştiği hakkında detaylı bilgi verilmezken, yetkililer olayın incelendiğini ve gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.