Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

İBB Başkanı İmamoğlu Silivri'de iktidara seslendi: Adayınızı bu kadar küçük düşürmeyin!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri'de vatandaşlara seslendi. İktidarı ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin seçim kampanyasına katılmasını eleştiren İmamoğlu, 2019 yılındaki seçimleri anımsattı.

Yayın Tarihi: 23.03.2024 17:38
Güncelleme Tarihi: 23.03.2024 17:38

İBB Başkanı İmamoğlu Silivri'de iktidara seslendi: Adayınızı bu kadar küçük düşürmeyin!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri’de partisinin mitingine katıldı. 

Yerel seçime sayılı gün kala siyasilerin yoğun seçim programı devam ederken, mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Silivri’de miting düzenledi. Konuşmasında iktidara tepki gösteren Ekrem İmamoğlu, “ayak oyunları” ile seçim kazanmaya çalıştıklarını iddia etti. 2019 yılındaki seçimleri anımsatan İmamoğlu, seçimin iptal edildiğini ve daha sonra tekrar kazandıklarını şöyle ifade etti: 

"Bu ülkede sonuçları beğenmediği zaman seçimleri yok sayan bir anlayış var. 2019’u hatırlıyoruz değil mi? O anlayış seçimi iptal ettirdi, bizi çalmakla suçladı, sandık görevlilerini terörist ilan etti. Ne yaparlarsa yapsınlar kendilerine döndü. Mahkemeden döndü, milletten döndü milletten.” 

Kabine’nin oy toplamasına tepki gösterdi! 

Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin AK Parti için İstanbul’da seçim kampanyasına katılması ve vatandaştan oy istemesine tepki gösterdi. Vatandaşların yalanın bedelini ödettiğini söyleyen İmamoğlu, 2019 yılında yapılanların aynının devam ettiğini ekledi. 31 Mart’ın tüm bu kumpasları tarihe gömme günü olduğunu söyleyen İmamoğlu, “çünkü siz icraat nasıl yapılır gördünüz” ifadelerini kullandı.

“Adayınızı bu kadar küçük düşürmeyin”

Bütün bakanların sokaklarda Murat Kurum’a oy istemesini eleştiren İBB Başkanı İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı: 

“… Bunlar toplanmış Ankara’dan İstanbul’a gelmiş. Bütün bakanlar burada… Hepiniz gelin önemli değil ama adayınıza yazık, bu kadar küçük düşürmeyin. Ankara’dan toplanmış gelmişler iyi yapmışlar hoş gelmişler ama bunların derdi milletin değil, bir avuç insanın seçim kazanması…”

İstanbul'u ranttan koruma sözü veren İmamoğlu, milletin parasını millete vermeye devam edeceklerini yineleyerek sözlerini tamamladı.