Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 -0,24%
EURO
35,13 0,04%
ALTIN
2.432,75 -0,22%

IBAN'a bakan yaşadı! O ödemeler hesaplara aktarıldı

Hükümet tarafından bir çok destek ödemesi tanımlanmaya devam ediyor. Hak sahibinin ihtiyacına göre şekillenen destek ödemeleri karşılıksız olarak sağlanıyor.

Yayın Tarihi: 28.06.2024 12:58
Güncelleme Tarihi: 28.06.2024 12:58

IBAN'a bakan yaşadı! O ödemeler hesaplara aktarıldı

Hükümet tarafından bir çok destek ödemesi tanımlanmaya devam ediyor. Hak sahibinin ihtiyacına göre şekillenen destek ödemeleri karşılıksız olarak sağlanıyor. Aile Bakanlığı tarafından dar gelirli hane ya da bireylere sağlanan destekler, çiftçiye ve üreticiye de Tarım ve Orman Bakanlığı aracılığı işe ödeniyor. Ödemesi yapılan drestek kalemi ile alakalı olarak bakanlıklar tarafından bakanlar aracılığı ile desteğin türü ve tutarı, tarihi hakkında bilgi sunuluyor. 

TARIM DESTEKLERİ ÖDEMESİ

Günümüzde, hükümet tarafından refahın sağlanması adına başlatılan desteklerin kalem sayısında gün gün artışlar yaşanıyor. İhtiyaç sahibi vatandaşlardan üreticilere kadar çeşitli kalemlerde ihtiyaca göre destekler sağlanıyor. Dar gelirlinin refahını arttırmak adına sağlanan destekler ihtiyaçların  karşılanması adına öncülük ederken çiftçi destekleri de üretime desteklemeyi hedefliyor. Bu sayede ürün fiyatlarının düşmesi hatta enflasyona etki etmesi bekleniyor.

TL

TÜRK ŞEKER PANCAR DESTEĞİ ÖDEMESİ

Haziran ayı destek ödemeleri bitti.Sıra da zamlı olarak ödenecek olan Temmuz ayı destek ödemeleri bekleniyor. Tarım Bakanlığı aracılığı ile sağlanan destekler de dört gözle beklenirkwen, son dakika hesaplara ödeme yapıldığı açıklaması, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ tarafından yapıldı. Pancar ekimi yapan üreticiye yönelik de bir çok destek sağlanıyor. Bu kapsamda Türk Şeker tarafından yapılan açıklamada 709 milyon liranın üreticiye aktarıldığı belirtildi. Türk Şeker tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada  "Üreticilerimize bereketli olsun. Destek bizden üretmek sizden" ifadesi kullanıldı.

Vatandaşın üreticiye sağladığı destek ile birlikte üretim maliyetinin indirgenmesi planlanıyor. Maliyeti düşen ürün, tüketiciye daha ucuz fiyata ulaşırken, bu sayede yükselen enflasyona da destek sağlaması bekleniyor. Öte yandan sağlanan bu destekler ile birlikte çiftçilerin iştahının kabartılması ve üretkenliğin artması bekleniyor