DOLAR
34,14 0,24%
EURO
37,78 0,12%
ALTIN
2.919,88 0,17%
BITCOIN
2.062.760,81 0,85%

HÜDA PAR Adana İl Sekreterinin Ölümüyle İlgili Yargılama Devam Ediyor

HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin’in bıçakla öldürülmesi davasında sanık Ali Sever’in duruşması gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 18:11
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 18:11

HÜDA PAR Adana İl Sekreterinin Ölümüyle İlgili Yargılama Devam Ediyor

HÜDA PAR Adana İl Sekreterinin Ölüm Davasında Yeni Gelişmeler

HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'in bıçakla öldürülmesi ve İl Başkanı Salih Demir'in yaralanmasıyla ilgili davanın duruşmasına devam edildi. Olay, 22 Temmuz 2023 tarihinde HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'nda gerçekleşmişti.

Duruşma Detayları

Adana'nın 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık Ali Sever, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. Taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Akıl Sağlığı Raporu Sunuldu

Mahkeme başkanı, sanığın akıl sağlığı ile ilgili İstanbul Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesi'nden alınan raporun dosyaya girdiğini ve sanığın suç tarihinde akıl hastalığı bulunmadığını belirtti.

Sanığın Savunması

Savunmasında Ali Sever, olay günü olay yerinde bulunmadığını iddia ederek, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Asıl suçlu ben değilim," dedi. Sever, tahliye ve beraat talebinde bulundu. Müşteki Avukatlarının Talepleri

Müşteki avukatları ise, Sever'den şikayetçi olduklarını yineleyerek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Duruşmanın Kararları

Mahkeme heyeti, sanığın mevcut halinin devam etmesine, Salih Demir'in hastaneden gelecek olan raporunun beklenmesine ve diğer eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın Yasal Süreci

Ali Sever hakkındaki davada, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası ile "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "nitelikli iş yeri dokunulmazlığını ihlal" suçlarından toplamda 19 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştır.