Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hollanda karıştı! Polis son rehinenin de serbest bırakılması üzerine 1 kişiyi gözaltına aldı

Hollanda’nın doğusunda bulunan Ede’deki bir gece kulübünde meydana gelen olayın ardından Hollanda polisinden açıklama geldi.

Yayın Tarihi: 30.03.2024 16:14
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 16:14

Hollanda karıştı! Polis son rehinenin de serbest bırakılması üzerine 1 kişiyi gözaltına aldı

Hollanda’nın Ede şehrinde bir gece kulübünde rehin alma olayı nedeniyle çok sayıda polis ve itfaiye eri harekete geçti. Gece kulübü çevresinde polis ve itfaiye araçlarının yer aldığı belirlenirken, etraftaki yüzlerce ev boşaltıldı. İnsanların şehir merkezinden uzak durmaları ve olayı izlemek için gece kulübü çevresine gitmemeleri gerektiğini vurgulayan polis, sabah erken saatlerde 3 rehinenin serbest bırakıldığını aktardı. Gelen yeni haberlerde ise polisin yaptığı güncel açıklamalar öğrenildi. 

Olay sabah 6 buçuk civarı yaşandı!

Ünlü Petticoat adlı kafenin sabah 04.00'e kadar devam eden bir etkinlik nedeniyle açık olduğunu ve olayın saat 06.30 civarında polise bildirildiğini belirtti. Tanıkların ifadesine göre, bir adam kapanış saatinde silah ve patlayıcılarla gece kulübüne girdi. Daha sonra da tehditler savurup mekanı havaya uçuracağını söyleyerek içeridekileri rehin aldı.

1 şüpheli gözaltına alındı!  

Hollanda basınında, serbest bırakılan ilk 3 rehinenin gece kulübü çalışanlarının giydiği kıyafetler olduğu, yerel saatle 12.30'da dördüncü ve son rehinenin serbest bırakıldığı bildirildi. Son rehinenin serbest kalmasının ardından kar maskeli bir şüphelinin polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı.

hollanda

Belediye binası mağdur ve tahliye edilenlere açıldı! 

Ede Belediye Başkanı René Verhulst, rehine olayının sona erdiğini, olay boyunca şehir merkezindeki tüm dükkan ve iş yerlerinin kapalı tutulduğunu ve yaklaşık 150 evin tedbir amaçlı boşaltıldığını kaydetti. Verhulst, belediye binasını mağdurlar ve tahliye edilenler için kullanıma açtıklarını söyledi. Hollanda polisinin açıklamasında ise “Son rehine de serbest bırakıldı. Bir kişi gözaltına alındı. Şu anda daha fazla bilgi paylaşamayız" denildi. Daha sonra yaptığı açıklamada ise üç rehinenin serbest bırakıldığını, ancak olayın devam ettiğini duyurdu.

Kaç rehine kaldığı bilinmiyor!

Kaç kişinin rehin alındığı hakkında kesin bir bilgi paylaşılmadığı gibi NOS yayın kuruluşu, uzaktan kumandalı bir robotun olay yerinde olduğunu ve bomba imha ekipleri ile koruyucu kıyafetli polislerin bölgede bulunduğunu belirtti. Demiryolu işletmecisi NS ise Ede ile olan tüm tren seferlerini iptal etti.