DOLAR
34,11 -0,07%
EURO
38,26 -0,16%
ALTIN
2.918,04 -0,04%
BITCOIN
2.165.888,28 1,11%

Hizbullah Tel Aviv'deki Mossad Karargahına Füze Attı

Hizbullah, komutanlarının öldürülmesine karşılık olarak Tel Aviv'deki Mossad karargahını hedef aldı. İsrail ise füzenin engellendiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 25.09.2024 10:23
Güncelleme Tarihi: 25.09.2024 10:23

Hizbullah Tel Aviv'deki Mossad Karargahına Füze Attı

Hizbullah’tan Cevap: Tel Aviv’deki Mossad Karargahı Hedef Alındı

Lübnan merkezli Hizbullah, İsrail'in istihbarat teşkilatı olarak bilinen Mossad’ın Tel Aviv’de bulunan karargahını balistik bir füze ile vurduğunu açıkladı. Füzenin engellendiğini ise İsrail tarafı bildirdi.

Füzenin Fırlatılması ve Hedef

Hizbullah’ın resmi Telegram hesabında yapılan duyuruda, "Kadir 1" tipi balistik füzeyle sabah saat 06:30 sularında Mossad karargahının hedef alındığı ifade edildi. Açıklamada, hedef alınan karargahın, Hizbullah’ın üst düzey liderlerine suikast düzenlemek ve Lübnan genelinde yaşanan iletişim cihazı patlamalarından sorumlu olduğu belirtildi.

Aksa Tufanı Saldırısıyla Aynı Zamanda

Bildiride, bu saldırının, Gazze’deki Filistin gruplarının 7 Ekim 2023'de gerçekleştirdiği "Aksa Tufanı" saldırısının gerçekleştiği saatle örtüştüğüne dikkat çekildi. Aksu Tufanı saldırısında 11 askeri üs ile sınırdaki 22 yerleşim birimi hedef alınmıştı. Hizbullah, saldırının Gazze’deki direnişe destek vermek ve Lübnan’ı korumak adına yapıldığını vurguladı.

İsrail’in Lübnan’a Saldırıları

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki saldırılarına yaklaşık bir yıldır devam ederken, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarına yönelik düzenlenen suikastler de artmaya başladı. Kıdemli danışman olan Fuad Şükür, Rıdvan Gücü komutanlarından İbrahim Akil ve füzelerden sorumlu olan İbrahim Muhammed Kubeysi gibi birçok önemli isim İsrail’in saldırılarında hayatını kaybetti.

İsrail Ordusundan Uyarı

İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyinden kaçan sivillere, "Can güvenliğiniz için evlerinize dönmeyin" uyarısında bulundu. Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırıların sürdüğünü belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Lübnan'a Yapılan Saldırılar ve Sonuçları

İsrail, 23 Eylül’den bu yana Lübnan’ın güney kentleri ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere toplamda 558 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1835 kişinin yaralandığını duyurdu. Ülkenin güney bölgelerinden Beyrut ve kuzeyine göç hareketliliği devam ediyor.