DOLAR
34,26 0,08%
EURO
37,38 0,17%
ALTIN
2.917,86 0,04%
BITCOIN
2.251.915,71 0,34%

Hizbullah'tan Tel Aviv'e Hava Saldırısı

Hizbullah, Tel Aviv banliyölerine kamikaze dronlarla saldırdığını duyurdu; Golan Tepeleri'nde de roket saldırıları gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 12.10.2024 22:36
Güncelleme Tarihi: 12.10.2024 22:36

Hizbullah'tan Tel Aviv'e Hava Saldırısı

Hizbullah'tan Tel Aviv'e Hava Saldırısı

Hizbullah, İsrail'in Tel Aviv kentinin banliyölerine yönelik "kamikaze dronlar" ile hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Hizbullah'tan yapılan resmi açıklamaya göre, Tel Aviv'in etrafındaki bölgeler bu insansız hava araçları ile hedef alındı.

Ayrıca, Hizbullah, Golan Tepeleri'ndeki Maaleh Golani askeri üssüne de roket saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti. Kuzeydeki Celil bölgesinde bulunan Kfar Giladi yerleşim birimindeki İsrail kuvvetlerinin bulunduğu noktaların da hedef alındığı ifade edildi.

İsrail Kanal 12 televizyonunun haberine göre, Lübnan'ın güneyinden Golan Tepeleri'ne 10 roket fırlatıldığı, bunlardan bazılarının imha edildiği, bazılarının ise boş alanlara düştüğü bildirildi. Saldırılar sonucunda herhangi bir yaralanma yaşanmadığı vurgulandı.

Öte yandan, aynı televizyon kanalı Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems kasabasında ve Kidmat Tsvi yerleşim biriminde sirenlerin çaldığını aktardı. İsrail ordusu, önceki gün Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya şehrinde bir binanın, Lübnan'dan atılan iki insansız hava aracı nedeniyle hasar gördüğünü bildirmişti.

Hizbullah'a yakın olduğu bilinen Al-Mayadeen kanalı da Hizbullah'ın operasyon odasından aktardığı bilgilere göre, Golan Tepeleri'ndeki Homa Askeri Üssü ve kuzeydeki Arab Aramshe bölgesi füzelerle hedef alındığını duyurdu.