DOLAR
34,25 0,05%
EURO
37,49 0,08%
ALTIN
2.916,72 0,39%
BITCOIN
2.156.923,24 -0,45%

Hizbullah'tan İsrail Ordusuna Yönelik Saldırılar

Hizbullah, İsrail askerlerine karşı saldırılar düzenlendiğini ve ölüler ile yaralılar olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 21:53
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 21:53

Hizbullah'tan İsrail Ordusuna Yönelik Saldırılar

Hizbullah'ın Saldırıları İsrail'i Hedef Alıyor

Hizbullah, düzenledikleri son saldırılarda İsrail ordusuna yönelik ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi. Söz konusu açıklama, örgütün sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldı.

Melkiye Bölgesinde Tank Hedef Alındı

Hizbullah'ın yaptığı açıklamada, İsrail'in kuzeyindeki Melkiye bölgesinde bir Merkava tankının güdümlü füzeyle vurulduğu ve tankın alev aldığı belirtildi. Tank içindeki askerlerin ölü ve yaralı olduğu ifade edilirken, toplam ölüm ve yaralı sayısı hakkında bilgi verilmedi.

Roket ve Topçu Mevzilerine Saldırılar

Kiryat Şimona bölgesi ve Hayfa yakınlarındaki Krayot bölgesinde ayrıca roket rampalarına ve topçu mevzilerine saldırı gerçekleştirildiği aktarıldı. Ayrıca, Marun er-Ras kasabasında İsrail ordusuna ait askeri araç ve askerlerin bulunduğu bir güç de hedef alındı.

Ölü ve Yaralı Sayısında Artış

Hizbullah, Kefr Şuba Tepeleri ve kuzeydeki Karmiel ile Sasa bölgelerinin de saldırı hedefleri arasında yer aldığını belirtti. İsrail ordusu, 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden çatışmalarda, Lübnan'ın güneyindeki bölgelere çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

İnsan Kaybı ve Göç Krizi

Lübnan makamlarına göre, bu süreçte toplamda 1411 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı içerisinde 104 çocuk ve 194 kadın da bulunuyor. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise İsrail ordusunun 27 Eylül'de Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında öldürüldü.

Saldırılara karşılık veren Hizbullah, İsrail'in askeri üslerini hedef alarak roket ve füzelerle karşılık vermeye devam ediyor. İsrail bombardımanları nedeniyle, Lübnan’da yüz binlerce insan yerinden olurken, göç dalgaları devam ediyor.