DOLAR
34,12 0,02%
EURO
38,1 -0,32%
ALTIN
2.910,59 -0,93%
BITCOIN
2.162.848,66 -0,01%

Hizbullah'tan İsrail Broşürlerine Dikkat Uyarısı

Hizbullah, İsrail'in Barkodlu Broşürlerine karşı halkı uyardı, eğitimde ara uzatıldı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 18:20
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 18:20

Hizbullah'tan İsrail Broşürlerine Dikkat Uyarısı

Hizbullah, İsrail'in Broşürlerine Dikkat Çağrısı Yaptı

Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın doğusundaki Bekaa bölgesine attığı ve halkı boşaltmaları gereken alanlarla ilgili bilgilendiren barkodlu broşürler hakkında dikkatli olunması gerektiğini duyurdu.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'dan edinilen bilgilere göre, Hizbullah'ın basınla ilişkiler birimi tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bu tür broşürleri attığı ve başka bölgelere de göndermeyi planladığı ifade edildi.

Açıklamada Yer Alan Uyarılar

Açıklamada, "Barkodları açmayın veya paylaşmayın, doğrudan imha edin. Bu durum son derece tehlikeli. Barkodlar, hangi cihazda olursa olsun bilgilerinizi çekebilir ve güvenliğinizi riske atabilir. Lütfen dikkatli olun," şeklinde ifadeler yer aldı.

İsrail'in Broşürlerindeki İfadeler

İsrail tarafından hazırlanan broşürlerde, "Eğer Hizbullah'a ait silahların bulunduğu bir bölgede iseniz, iki saat içinde köyden çıkıp en az 1000 metre uzaklaşın ya da size en yakın merkezi okula gidin. Hizbullah tesislerine veya silahlarına yakın olan herkes, kendi hayatını ve ailesinin hayatını riske atıyor," denildi.

Lübnan'da Eğitimde Ara Uzatıldı

Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, devam eden saldırılar nedeniyle ülkedeki tüm kreşlerin hafta sonuna kadar kapatıldığını belirtti. Eğitim Bakanı Abbas el-Halebi, devlet okullarının yerinden edilen insanlara yardım etmek için hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. Ayrıca, eğitime verilen aranın Lübnan Üniversitesi ve tüm özel yükseköğretim kurumlarını kapsadığı bildirilmiştir.

İsrail'in Saldırıları Sonucu Yaşanan Kayıplar

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, bu saldırılarda 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere 558 kişinin yaşamını yitirdiğini, 1835 kişinin yaralandığını açıkladı. Göç dalgası ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut ve kuzeyine doğru devam ediyor.